Nina Rajabi är ny dansutvecklare på Kulturstöd.

Ny Dansutvecklare - Nina Rajabi


Publicerad 20 september 2019

Nina Rajabi är ny dansutvecklare på Kulturstöd sedan ett par veckor. Nina kommer att arbeta med stadens satsning på dans. Här berättar hon lite om sin bakgrund och ger dessutom sitt bästa tips på kulturupplevelser.

 

Välkommen Nina Rajabi!

Kan du berätta något om vem du är och vad du gjort tidigare?

Jag är en person som brinner för konst och kultur och dess vikt i skapandet av social förändring. De senaste åren har jag pluggat en kandidat på Göteborgs universitet i Globala utvecklingsstudier och senare en tagit examen i Internationell kulturprojektledning på Kulturverkstan. Arbetsmässigt har jag koreograferat och undervisat i dans, arbetat med ungdomar, projektlett sociala/politiska projekt och event. Slutligen har jag ganska nyligen kommit hem till Göteborg efter att ha spenderat våren i Kapstaden där jag arbetat som projektledare och producent på Artscape Theatre.

Vad blir ditt uppdrag på Kulturstöd?

Som dansutvecklare här på Kulturstöd blir mitt främsta uppdrag att utveckla och skapa förutsättningar för dansbranschen i staden.

Vad är ditt bästa tips på kulturupplevelser just nu?

I och med att jag kommer från det urbana fältet inom dansen, är mitt bästa tips HipHop Revolution Dance Festival som i år arrangeras på Auktionsverket Kulturarena 29 nov-1dec. Under dessa dagar kan man ta del av internationella och lokala dansare i form av danstävlingar, uppträdanden och workshops.