Aktuellt

 • Open Stage 2023

  Publicerad 27 oktober 2022
  Skriv ner datumet 24 februari 2023 i din kalender! Då är det Open Stage på Frölunda Kulturhus.
 • Vad vill du ha för service kring lokaler och platser för kultur i Göteborg?

  Publicerad 5 oktober 2022
  Är du verksam i Göteborgs kulturliv och har eller vill ha en lokal? Just nu undersöker Göteborgs Stad hur en kulturlots kan stötta kulturaktörer när det gäller platser och lokaler för kultur, och vi vill ha din åsikt.
 • Nytt stipendium för återstart av kulturen i Göteborg

  Publicerad 27 oktober 2021
  Nu kan professionella konstnärer och kulturarbetare söka ett nytt tillfälligt kulturstipendium som ska bidra till kulturens återstart i staden. Fem miljoner kronor ska fördelas till det fria kulturlivet.
 • Ansök till Open Stage – en mötesplats som främjar danskonst för barn och unga

  Publicerad 8 oktober 2021
  Har du en dansföreställning för barn och unga under utveckling? Vill du bolla din idé och ditt material med en erfaren dramaturg eller koreograf? Ansök till Open Stage senast 8 november!
 • Nu kan Göteborgs fria kulturliv söka coronastöd

  Publicerad 6 november 2020
  På måndag 9 november öppnar ansökan för Göteborgs Stads stödpaket till det fria kulturlivet, med anledning av covid-19. Stödpaketet består av två stödformer: stipendier till yrkesverksamma konstnärer och kulturutövare, och hyressubventioner till kulturverksamheter i Göteborg.
 • Webinarium: Dansakademin - utveckling av danskonst för barn och unga - för vem och för vad?

  Publicerad 14 september 2020
  Välkommen på Dansakademins webinarium om utveckling av danskonsten för barn och unga. Kom med dina idéer, tankar och funderingar!
 • Helpdesk för utjämningsbidrag 15 juni

  Publicerad 26 maj 2020
  Är du dansaktör och intresserad av att skapa konstnärliga upplevelser för barn och unga i Göteborg? Då kan du söka utjämningsbidrag! Den 15 juni erbjuder kulturförvaltningen rådgivning kring utjämningsbidraget. Du kan välja om du vill ha rådgivningen IRL eller digitalt.
 • En scen kväll flyttas fram på grund av coronaviruset

  Publicerad 13 mars 2020
  På grund av coronavirusets utbredning flyttas utbudsdagen En scen kväll den 17 mars fram. Evenemanget skulle ägt rum på Stora Teatern med fokus på dans för barn och unga.
 • Open call: dansare sökes till performance

  Publicerad 9 mars 2020
  Om du är dansare, koreograf eller danspedagog i Göteborg med omnejd kan du anmäla intresse för att delta i en perfomance inom projektet Humanography på Internationella dansens dag 29 april.
 • Dans för barn och unga temat på nästa En scen kväll

  Publicerad 4 februari 2020
  Den 17 mars är det dags för Göteborgs Stads utbudsdag En scen kväll. Denna gång har dagen tema dans för barn och unga och arrangeras i samarbete med dansfestivalen Step.
 • Göteborgs Stads danssatsning läggs ner

  Publicerad 16 januari 2020
  Kulturnämnden beslutade i december 2019 att lägga ner Göteborgs Stads danssatsning. Beslutet innebär att kulturförvaltningen inte längre kommer att driva några utvecklingsfrågor inom dansområdet.
 • "Dansdeltat - produktionsmiljö för dans" väntar på politiskt beslut

  Publicerad 27 november 2019
  Arbetet med att skapa en produktionsmiljö för dans fortsätter, och kulturförvaltningen får många frågor om processen. Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen har lagt fram ett förslag på hur produktionsmiljön kan utformas. Nästa steg är att politikerna ska fatta beslut.
 • Välkommen till Dansakademins kick-off 20 november

  Publicerad 8 november 2019
  Den nystartade plattformen Dansakademin har kick-off 20 november på Stora Teatern i Göteborg.
 • Branschstärkande plattformen Dansakademin officiellt igång

  Publicerad 9 oktober 2019
  Dansakademin är en plattform för utveckling av danskonst för barn och unga som ska bidra till att skapa bättre förutsättningar för dansfältet i Västra Götalandsregionen. Projektet är nu officiellt igång.
 • Ny Dansutvecklare - Nina Rajabi

  Publicerad 20 september 2019
  Nina Rajabi är ny dansutvecklare på Kulturstöd sedan ett par veckor. Nina kommer att arbeta med stadens satsning på dans. Här berättar hon lite om sin bakgrund och ger dessutom sitt bästa tips på kulturupplevelser.