Foto: Lo Birgersson

Aktörer och föreställningar


Här hittar du olika dansaktörer, till exempel dansgrupper, koreografer, danspedagoger och producenter, samt arrangemang och dansföreställningar.

Danscentrum

Danscentrum är en centrumbildning för professionell danskonst. Du kan kontakta dem för att få tips om dansare och koreografer. Danscentrum har en nationell riksorganisation och fyra regionala organisationer; Danscentrum Väst, Danscentrum Norr, Danscentrum Stockholm och Danscentrum Syd.

Dansnät Sverige

Dansnät Sverige är ett nätverk för den samtida dansen. De finns representerade i 14 regioner och på ett 30-tal orter. I deras informationshubb kan du bland annat hitta listor med dansproducenter och koreografer och kompanier som är verksamma i Sverige.

Scendatabasen

Scendatabasen samlar information om i stort sett all professionell scenkonst som producerats sedan 2007 i Sverige. Här kan du söka efter till exempel medverkande, premiärdatum, danskompani, gästspelsscen eller titel.  

Scenkonstportalen

I Scenkonstportalen kan dansare och producenter lägga in sin föreställning så att konsulenter och arrangörer kan hitta den. Scenkonstportalen är en del av Riksteaterns förmedlingsverksamhet.  

SeDans

SeDans är ett danskalendarium för den professionella dansen i Skåne och Halland. Här kan du hitta föreställningar och få info om när, var och hur du kan se dans och köpa biljetter. Läs mer på sedans.se.

Föreställningar och workshops för barn och unga

Kulturkatalogen Väst

Kulturkatalogen Väst hittar du föreställningar för barn och unga inom Västra Götalandsregionen. Bland annat använder förskolor och skolor Kulturkatalogen Väst när de bokar scenkonst och kulturpedagogiska projekt. Kulturkatalogen Väst är kopplad till det regionala arrangörsstödet.

Godkända för utjämningsbidrag

Hos Kulturstöd hittar du alla aktörer som är godkända för utjämningsbidrag. Bidraget subventionerar barn och ungas kostnad för konst- och kulturupplevelser.

KuBo — kultur för barn och unga

KuBo visas aktörer och föreställningar som är tillgängliga för stadens skolor att boka in sig på.