Vår förskola

Förskolan Daniel Pettersson Gata 6 ligger i ett lugnt område på norra Guldheden. Här prioriterar vi utevistelse och jobbar aktivt med miljöfrågor. Maten lagas av vår egen kock.

Lugnt läge nära Wavrinskys plats

Förskolan Daniel Petterssons Gata, som består av två avdelningar, ligger nära Wavrinskys plats, Landala vattentorn och grönområden. Här är det lugnt och stilla.

Förskolegården är stor, lummig och kuperad. Vi prioriterar utevistelse och har förlagt en stor del av den pedagogiska verksamheten utomhus. På vår gård finns en teknikpark som barn och pedagoger skapat tillsammans. Här väcks lust att lära.

Fina och luftiga lokaler

Huset är byggt på 1940-talet, men lokalerna är nyrenoverade och luftiga. Rummens planering ger barnen möjlighet att utforska och uttrycka sig på många olika sätt. Här finns exempelvis utklädningsrum, ateljé och datorrum.

Pedagogerna skapar tillsammans med barnen nya rum i rummen efter barnens intressen och behov. En del av ett rum kan tillfälligt inredas till en koja, scen eller kanske en rymdfarkost.

Barnen görs hälsomedvetna

Vi arbetar aktivt med miljöfrågor. Några av våra miljömål är att öka frukt- och grönsaksätandet bland barn och personal, att uppmuntra barnen till att röra på sig mer och att lära barnen vilken betydelse kosten har för hälsan. Vi ger barnen kunskap och förmåga att påverka samhället.