Information till boende på korttidsboendet

På Dalheimers hus korttidsboende kan du bo under en kortare period när du återhämtar dig efter en sjukhusvistelse eller väntar på att få den hjälp du behöver på annat sätt, till exempel genom hemtjänst eller boende.

Vår reception

Bild på receptionen vid entrén.

Vid entrén till Dalheimers hus finns en reception. Här möter vår personal upp dig när du kommer och du får ett kort som du använder för att öppna dörren till ditt rum. Vår personal följer dig till rummet och lämnar information om det du behöver veta. Om du någon gång kommer till korttidsboendet när porten är låst så kan du ringa på klockan vid dörren så släpper vi in dig.

Våra rum

Rum på korttidsboendet Dalheimers hus. Utsikt mot Älvsborgsbron

Dalheimers hus korttidsboende är en enhet i ett hus med flera andra verksamheter. På korttidsboendet finns 23 rum som är fördelade på tre plan på våning fyra, fem och sex. Alla rum har dusch, toalett och TV. Du får långa handdukar och lakan av oss. Rummet har ett värdeskåp där du kan förvara mindre värdesaker exempelvis plånbok och surfplatta. På Dalheimers hus har du tillgång till gratis Wifi.

Aktiviteter

Två personer på balkongen på Dalheimers hus korttidsboende

På våning fem finns ett sällskapsrum där vår fritidspedagog ordnar fritidsaktiviteter som du kan vara med i om du vill. Här kan du också titta på TV eller lyssna på musik tillsammans med andra. På alla våningsplan har vi inredda, inglasade balkonger som är till för dig som bor på korttidsboendet. Från sällskapsrummet och några av boenderummen har du utsikt över Älvsborgsbron.

Tre personer spela fia med knuff på Dalheimers hus korttidsboende

Under vistelsen på Dalheimers hus har du tillgång till friskvård och kultur. Det är lätt att ta sig runt i huset, så du kan besöka dem när det passar dig. Har du en anhörig på besök kan de följa dig. Personalen kan ibland i mån av tid och planering följa dig, men personalen kommer inte alltid att kunna följa med dig till aktiviteterna när du önskar.

Praktisk information

Dusch och toalett på Dalheimers hus korttidsboende

När du vistas på vårt korttidsboende så har du på dig dina egna privata kläder. Du ska också ta med dig tandborste, tandkräm och andra hygienartiklar. Om du använder mediciner, inkontinenshjälpmedel, drag, katetrar eller något annat så är det bra om du har med dig egna som du kan använda de första dagarna hos oss. Om du sedan skulle behöva mer kan våra sköterskor hjälpa dig att beställa. Tag även med dig eget lyftskynke om du behöver det, eftersom den lyftsele du har är personligt förskriven för att passa dig.

Det är bra om du tar med dig egen mobiltelefon, för vi har inga gästtelefoner.

Kom ihåg att ta med dig viktiga handlingar som du kan behöva under vistelsen hos oss, exempelvis fotolegitimation och färdtjänstbevis. Fotolegitimation kan behövas till exempel om du skulle behöva åka färdtjänst eller ambulans.

Kvinna som tvättar kläder i tvättmaskin

På vårt korttidsboende har vi en tvättstuga där du tvättar dina kläder själv. Om du behöver det kan du få hjälp att göra det tillsammans med vår personal.

Vi kan inte hjälpa dig med hantering av kontanter.

Måltiderna

Tallrikar med mat från Dalheimers hus restaurang

På våning ett finns vår restaurang där du äter dina måltider. Restaurangen är öppen för alla så där finns även gäster utifrån. Ibland anordnas konferenser på Dalheimers hus och då är  det många gäster i restaurangen. En del av gästerna på restaurangen är deltagare på vårt aktivitetscenter eller besökare från vår friskvård. De flesta tycker om att äta tillsammans med de andra på korttidsboendet, men om du inte vill det så kan vi ordna så att du får äta i ditt rum.

Frukost serveras vardagar klockan 8-10, helg klockan 8.30-10.
Lunch serveras vardagar klockan 13 och helg klockan 12.30.
Middag serveras klockan 17.30.

Kvällsfika serveras klockan 20.30 i dagrummet Asperö på våning 5.

Ordningsregler

  • Dalheimers hus är rökfritt. Du får bara röka utanför Dalheimers hus. Då vi har många besökare som har problem med överkänslighet mot cigarettrök vill vi att du undviker att röka nära Dalheimers hus entré.
  • Av säkerhetsskäl vill vi att du inte röker nattetid då receptionen är obemannad och entrén i bottenvåningen är stängd. Om du vill kan vi hjälpa till med förslag på nikotinalternativ.
  • Då många besökare till Dalheimers hus har problem med astma- och allergi så vi vill att du undviker starka dofter under din vistelse hos oss.
  • Du får inte dricka alkohol på rummet.
  • Du får endast ha övernattande gäster efter överenskommelse med personalen då vi har ett brandskyddsansvar som innebär att vi måste känna till hur många personer som vistas i våra lokaler.

Sekretess

Två kvinnor som samtalar

Medarbetarna på Dalheimers hus får enligt sekretesslagen inte lämna ut information om dig till myndigheter, dina vänner eller anhöriga utan att du lämnat ditt samtycke till oss.

Till socialtjänsten, som beslutat att du har rätt att bo på Dalheimers hus korttidsboende, lämnar vi den information de behöver för att följa upp beslutet.
 

Foton: Lo Birgersson om inget annat anges.