Kalendarium

I kalendariet för Dalheimers hus hittar du information om kultur, nöje, föreläsningar, utställningar och vissa aktiviteter i friskvården. Aktiviteterna arrangeras av Dalheimers hus eller funktionsrättsföreningar i Göteborg.


Eldorado resurscenter har ett eget kalendarium med både kulturevenemang och utbildningar. Du hittar dem på Eldorado resurscenters egen enhetssida: Eldorado resurscenters kalendarium

Hälsovecka 

22-28 augusti är det hälsovecka på Dalheimers hus. Då kan du lyssna på föreläsningar, delta i workshops och träna gratis på gymmet. Du hittar alla evenemang i kalendariet. 

Hela programmet för utskrift

 

TIDIG DIAGNOSTIK AV ARTROS – utmaningar och möjligheter

Datum, tid och beskrivning

Datum
Måndag 22 augusti
Tid
18:00–20:30
Kostnad
Gratis

Ola Rolfson

Välkommen till en föreläsning med Ola Rolfson, specialist och överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhus. Ola Rolfson berättar om de senaste rönen om artros och hur fysisk aktivitet kan lindra symtomen.

Artrosskolan

Informatörer från Reumatikerdistriktet/ föreningen Göteborg berättar om sin medverkan på artrosskolor som finns på flera
vårdcentraler och rehabmottagningar i Göteborg. På artrosskolor får du lära dig mer om artros, vilka behandlingsmetoder som finns och vad du själv kan göra för att må bättre.

Kvällens värd är reumatikerdistriktet / föreningen i Göteborg. 

Aktiviteten är en del av hälsoveckan på Dalheimers hus, som arrangeras av Dalheimers hus, funktionsrättsorganisationer i Göteborg och Anhörigstöd under 65.

Föreläsningen är gratis, men du måste anmäla dig. 

Länk till biljettbokningen

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Dalheimers hus
Plats
Slottsskogsgatan 12
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.918496645278504,57.689457244116625] }, "properties":{ "title": "TIDIG DIAGNOSTIK AV ARTROS – utmaningar och möjligheter", "content": "Arrangör: Dalheimers hus" } }]
Kategorier
Hälsa/Hälsotek
Nyckelord
föreläsning
artrosskola
smärta
anhörigstöd
Artros