Kalendarium

I kalendariet för Dalheimers hus hittar du information om kultur, nöje, föreläsningar, utställningar och vissa aktiviteter i friskvården. Aktiviteterna arrangeras av Dalheimers hus eller funktionsrättsföreningar i Göteborg.

Vill du skriva ut programmet för kafé Dalheimer så finns en pdf-fil i länken nedan.

Kafé Dalheimer för utskrift

Eldorado har ett eget kalendarium med både kulturevenemang och utbildningar. Du hittar dem på Eldorados egen enhetssida: Eldorados kalendarium

 

Tatueringar förr och nu

Datum, tid och beskrivning

Datum
Onsdag 27 oktober
Tid
18:30–20:30
Kostnad
Gratis

Ninna Boberg från sjöhistoriska museumet föreläser om sjömanstatueringar och Henrik Röstberg från Göteborgs Calsic Tattooing berättar om att arbeta som tatuerare idag.

Tatueringar är något som har långa traditioner i människans historia, och under flera hundra års tid har sjömän låtit  tatuera sig. Hur började denna tradition och hur har det fortsatt? Är sjömännen fortfarande tatuerade och var det verkligen så vanligt? Vi dyker in i sjömanstatueringarnas värld och får också en inblick av hur det kan vara att arbeta som tatuerare idag.

Fri entrè
Föranmälan krävs.

 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Dalheimers hus
Plats
Slottsskogsgatan 12
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-367 97 52
Kontaktperson
Stefan Ganestam
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.918496645278504,57.689457244116625] }, "properties":{ "title": "Tatueringar förr och nu", "content": "Arrangör: Dalheimers hus" } }]