Kalendarium

I kalendariet för Dalheimers hus hittar du information om kultur, nöje, föreläsningar, utställningar och vissa aktiviteter i friskvården. Aktiviteterna arrangeras av Dalheimers hus eller funktionsrättsföreningar i Göteborg.


Eldorado har ett eget kalendarium med både kulturevenemang och utbildningar. Du hittar dem på Eldorados egen enhetssida: Eldorados kalendarium

Hälsovecka 

22-28 augusti är det hälsovecka på Dalheimers hus. Då kan du lyssna på föreläsningar, delta i workshops och träna gratis på gymmet. Du hittar alla evenemang i kalendariet. 

Hela programmet för utskrift

 

Mindfulness – mer aktuellt än någonsin

Datum, tid och beskrivning

Datum
Torsdag 25 augusti
Tid
18:00–18:40
Kostnad
Gratis

HjärnPunkten är ett socialt nätverk som drivs av Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts Göteborgsavdelning. Nätverket startade 2016 som ett projekt med stöd av Allmänna Arvsfonden och har sedan blivit en etablerad verksamhet under ledorden kultur, folkbildning och gemenskap.

Att många av HjärnPunktens utövare återkommer år efter år bekräftar att mindfulness fungerar för en stressad hjärna. Metoden aktualiseras dessutom med tanke på att allt fler drabbas av utbrändhet eller utmatningssyndrom – nyare forskning har visat att utbrändhet kan leda till samma förändringar i hjärnan som efter en stroke.

Catrin Björkman, som undervisar på HjärnPunkten, ger oss en inblick i vad medveten närvaro innebär i praktiken. Hon är diplomerad mindfulnessinstruktör, har utbildats på Mindfulnesscenter och är även friskvårdskonsult med kognitiv inriktning. Hon har en fil. kand. inom kommunikationsvetenskap

Hjärnkraft och Hjärnpunkten

Värd för aktiviteten är Hjärnpunkten och Hjärnkraft.
Från klockan 15 kommer det att finnas bord/montrar med information om deras verksamhet. Besökande för möjlighet att träffa verksamhetsledare och representanter för Hjärnkraft Göteborgs styrelse.

Aktiviteten är en del av hälsoveckan på Dalheimers hus. 

För att delta måste du boka plats. 

Länk till biljettbokningen

Välkomna! 

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Dalheimers hus
Plats
Slottsskogsgatan 12
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.918496645278504,57.689457244116625] }, "properties":{ "title": "Mindfulness – mer aktuellt än någonsin", "content": "Arrangör: Dalheimers hus" } }]
Kategorier
Sport/Motion
Hälsa/Hälsotek
Nyckelord
hälsovecka
Hjärnkraft
utmattningssyndrom
hälsoveckan
stress
mindfulness
Förvärvad hjärnskada
Hjärnpunkten