Kalendarium

I kalendariet för Dalheimers hus hittar du information om kultur, nöje, föreläsningar, utställningar och vissa aktiviteter i friskvården. Aktiviteterna arrangeras av Dalheimers hus eller funktionsrättsföreningar i Göteborg.


Eldorado har ett eget kalendarium med både kulturevenemang och utbildningar. Du hittar dem på Eldorados egen enhetssida: Eldorados kalendarium

Hälsovecka 

22-28 augusti är det hälsovecka på Dalheimers hus. Då kan du lyssna på föreläsningar, delta i workshops och träna gratis på gymmet. Du hittar alla evenemang i kalendariet. 

Hela programmet för utskrift

 

Displacement Majorna

Hanna Eliasson & Karl Larsson

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Måndag 15 augusti
Slutar
Söndag 4 september
Öppettider

Mån - Sön 08.00-20.00

Kostnad
Gratis

Hanna Eliasson & Karl Larsson visar bilder som tagits i vår närmiljö, vi har tio år dokumenterat den stadsdel där vi bor och verkar. Fotografierna är lika mycket tidsdokument av en stadsdel och en stad i förändring som ett sätt att fördjupa vår relation till den del av staden vi kallar hem.
Displacement är ett projekt där Hanna Eliasson och Karl Larsson helt enkelt displacerar sig själva. En förskjutning sker, och den bekanta miljön ersätts med en ny, outforskad sådan. Denna vita fläck på kartan utforskas sedan grundligt med hjälp av fotografisk bild. Processen utgörs lika mycket av upptäckandet av det obekanta som bearbetningen av det material som utgör frukten av dessa irrfärder i tillvaron.

Projektet handlar lika mycket om en fysisk som mental missplacering. Var hör man hemma, var passar man in? Vad händer då vi hamnar i en ny miljö som främling? Ser och upplever man den annorlunda än de som lever och bor där, och i så fall varför?

Även begreppet estetik behandlas – vad är vackert, vad är fult, och vem sätter upp reglerna för dessa värden?

Displacement växte fram ur ett av Eliasson/Larssons andra projekt: Industrisemester – en fotografi-blogg där bortglömda och förbisedda områden såsom industrizoner, hamnkvarter och gruvområden utforskas genom kamerans lins.

Hemsida:
Facebook:


Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Dalheimers hus
Plats
Slottsskogsgatan 12
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-367 97 52
Kontaktperson
Stefan Ganestam
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.918496645278504,57.689457244116625] }, "properties":{ "title": "Displacement Majorna", "content": "Arrangör: Dalheimers hus" } }]
Kategorier
Konst/Utställning