Datum har passerat

Universell utformning - en jämlik miljö för alla

Onsdag 8 maj kl. 11:30–13:00

Arrangör Dalheimers hus

Beskrivning föreläsning
Det sker just nu ett skifte i synsätt från att arbeta med tillgänglighet för särskilt utpekade grupper till design som är till för alla människor. Men hur kan arkitekter, designers och andra som arbetar med samhällsutveckling bidra till och ta vara på ett sådant skifte? I denna föreläsning berättar Per Olof Hedvall och Lilian Müller om mönster som stödjer jämlikhet i den fysiska miljön. Föreläsningen bygger på resultat från Vinnova-projektet ”Jämlikhetens Syntax”, som har som mål att identifiera och förverkliga mönster som stödjer jämlikhet och inkludering, från plan till genomförande.
 

Beskrivning PeO
Per-Olof Hedvall leder Certec vid Institutionen för designvetenskaper, Lunds Tekniska Högskola. Han forskar om tillgänglighet, delaktighet och universell utformning med särskilt intresse för samspelet mellan människor och teknik. Per-Olof är intresserad av hur det går att skapa design som inte särbehandlar människor och som inte leder till ojämlikhet och stigmatisering.
 
Beskrivning Lilian
Lilian Müller disputerade nyligen vid Lunds Universitet, Institutionen för Designvetenskaper, med avhandlingen ’Bridging the Gaps-Realising Human Diversity in the Built Environment through Universal Design’. Lilians forskning handlar om universell utformning och den byggda miljön, och hur man kan få in frågor som mänsklig mångfald i stadsutveckling och hela plan- och byggprocessen.

Föreläsningen är öppen för alla, men du måste boka plats. Du väljer själv om du enbart vill lyssna på föreläsningen eller om du vill äta soppa med bröd. Soppan kostar 100 kronor. Vi serverar en soppa kl 11.30
Föreläsning mellan 12.00 - 13.00

Kostnad

Vill du äta soppa kostar den 100 kronor. Föreläsningen är kostnadsfri

Datum

Onsdag 8 maj kl. 11:30–13:00

Lägg till i kalendern

Anmälan

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.918496645278504,57.689457244116625] }, "properties":{ "title": "Universell utformning - en jämlik miljö för alla", "content": "Aktiviteter för Dalheimers hus" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium