Foto: Lo Birgersson

FaR - Fysisk aktivitet på recept

FaR står för fysisk aktivitet på recept. Det innebär att du får ett recept på en rörelseaktivitet som är anpassad till dina förutsättningar och önskemål. Om du fått ett sådant recept från din vårdgivare har vi erbjudanden för dig på Dalheimers hus.

Coronainformation

FaR-mottagningen på Dalheimers hus är tillfälligt stängd för besök på grund av Corona Covid-19. FaR-mottagningen är fortsatt öppen och tar emot besökare på telefon, digitalt eller på Slottsskogsvallens idrottscentrum. För nybesök vänligen kontakta bokningstelefonen 031 - 346 06 40.

FaR

Det är bevisat att fysisk aktivitet kan förebygga eller förbättra många olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, diabetes, benskörhet, reumatiska sjukdomar och depression. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana, så det är det aldrig för sent att börja röra på sig.

FaR-mottagning på Dalheimers hus

Västra Götalandsregionen erbjuder en FaR-mottagning på Dalheimers hus. Du som behöver extra stöd för att komma igång med fysisk aktivitet, kan boka tid hos en FaR-fysioterapeut. För att träffa en FaR-fysioterapeut på Dalheimers hus behöver du boka tid.

Boka tid på FaR-mottagning

Du kan också boka tid på telefon: 031-346 06 40.

Kombikort för vuxna

Dalheimers har ett kombikort för vuxna med FaR eller badintyg som gäller under tre månader. Kortet kostar 900 kronor. Du köper kortet i receptionen. I kortet ingår:

  • Fritt tillträde i gymmet
  • KOMPA - Kom igång pass i gymmet på måndagar klockan 11 och onsdagar klockan 13.
  • Lättgympa varje måndag klockan 17.15 och fredag klockan 10.30.
  • Gruppträning torsdag klockan 17.15. Det är ett begränsat antal platser, så du måste boka plats.
  • En gång gratis i solrum eller relaxbädd.
  • Fritt tillträde till badet
  • Du kan delta i vattengympa tisdagar klockan 12.10, måndagar klockan 19 eller torsdagar klockan 8.
  • Tisdagsgruppen är endast för dig med kombikort. Du bokar plats till detta pass på eventonline.
  • Passen på måndagar klockan 19 och torsdagar klockan 8 är öppna för alla med badintyg. Du kan inte boka plats i förväg, så kom i god tid innan passet börjar.

FaR-kort för barn

FaR-kort för barn gäller barn under 16 år som har FaR-intyg. I kortet ingår både bad och gym. Kortet gäller under tre månader och kostar 375 kronor. Barn under 16 år får träna i sällskap av vuxen.

Vill du veta mer?

Mer information om Fysisk aktivitet på Recept (FaR), finns på Västra Götalandsregionens hemsida: FaR-information

Vill du veta mer om FaR på Dalheimers hus, kan du även ladda ner och läsa vår informationsfolder: FaR på Dalheimers hus