Foto: Lo Birgersson

FaR - Fysisk aktivitet på recept

FaR står för fysisk aktivitet på recept. Det innebär att du får ett recept på en rörelseaktivitet som är anpassad till dina förutsättningar och önskemål. Om du fått ett sådant recept från din vårdgivare har vi erbjudanden för dig på Dalheimers hus.

Det är bevisat att fysisk aktivitet kan förebygga eller förbättra många olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, diabetes, benskörhet, reumatiska sjukdomar och depression. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana, så det är det aldrig för sent att börja röra på sig.

FaR-mottagning på Dalheimers hus

Västra Götalandsregionen erbjuder en FaR-mottagning på Dalheimers hus. Du som behöver extra stöd för att komma igång med fysisk aktivitet, kan boka tid hos en FaR-fysioterapeut. För att träffa en FaR-fysioterapeut på Dalheimers hus behöver du boka tid.

Du bokar tid på telefon: 031-346 06 40. 

Kombikort för vuxna 

Dalheimers har ett kombikort för vuxna med FaR eller badintyg som gäller under tre månader. Kortet kostar 900 kronor. Du köper kortet i receptionen. I kortet ingår: 

  • Fritt tillträde till gymmet
  • Fritt tillträde till badet.
  • Du kan delta i vattengympa en gång i veckan i mån av plats. Du bokar din plats  i eventonline.
  • KOMPA - Kom igång pass i gymmet på måndagar klockan 11. 
  • Lättgympa på måndag klockan 17 och på fredag klockan 10.30.
  • En gång gratis i solrum eller relaxbädd. 

FaR-kort för barn

FaR-kort för barn gäller barn under 16 år som har FaR-intyg. I kortet ingår både bad och gym. Kortet gäller under tre månader och kostar 375 kronor. Barn under 16 år tränar i sällskap av vuxen. Medföljande vuxen betalar 375 kronor. 

Vill du veta mer?

Mer information om Fysisk aktivitet på Recept (FaR), finns på Västra Götalandsregionens hemsida: FaR-information