Foto: Lo Birgersson

FaR - Fysisk aktivitet på recept

FaR står för fysisk aktivitet på recept. Det innebär att du får ett recept på en rörelseaktivitet som är anpassad till dina förutsättningar och önskemål. Om du fått ett sådant recept från din vårdgivare har vi erbjudanden för dig på Dalheimers hus.

Coronainformation

FaR-mottagningen på Dalheimers hus är öppen för bokade besök.  För nybesök vänligen kontakta bokningstelefonen: 031-346 06 40.

För att vi ska undvika smittspridning är det viktigt att du tänker på följande:

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk.
  • Håll avstånd till andra i lokalen.
  • Sitt ner och vänta vid receptionen, så kommer FaR-fysioterapeuten och hämtar dig. 

FaR

Det är bevisat att fysisk aktivitet kan förebygga eller förbättra många olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, diabetes, benskörhet, reumatiska sjukdomar och depression. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana, så det är det aldrig för sent att börja röra på sig.

FaR-mottagning på Dalheimers hus

Västra Götalandsregionen erbjuder en FaR-mottagning på Dalheimers hus. Du som behöver extra stöd för att komma igång med fysisk aktivitet, kan boka tid hos en FaR-fysioterapeut. För att träffa en FaR-fysioterapeut på Dalheimers hus behöver du boka tid.

Du bokar tid på telefon: 031-346 06 40. 

Kombikort för vuxna 

Dalheimers har ett kombikort för vuxna med FaR eller badintyg som gäller under tre månader. Kortet kostar 900 kronor. Du köper kortet i receptionen. I kortet ingår: 

  • Fritt tillträde till gymmet
  • Fritt tillträde till badet.
  • Du kan delta i vattengympa tisdagar klockan 12 eller måndagar klockan 19. Tisdagsgruppen är endast för dig med kombikort. Du bokar plats till detta pass i eventonline.
  • KOMPA - Kom igång pass i gymmet på måndagar klockan 11. 
  • Lättgympa på fredag klockan 10.30.
  • En gång gratis i solrum eller relaxbädd. 

FaR-kort för barn

FaR-kort för barn gäller barn under 16 år som har FaR-intyg. I kortet ingår både bad och gym. Kortet gäller under tre månader och kostar 375 kronor. Barn under 16 år får träna i sällskap av vuxen. 

Vill du veta mer?

Mer information om Fysisk aktivitet på Recept (FaR), finns på Västra Götalandsregionens hemsida: FaR-information