Foto: Lo Birgersson

Aktiviteter

På Aktivitetcenter Dalheimers hus finns ett stort antal olika aktiviteter som du kan delta i. Du planerar veckans aktiviteter tillsammans med våra stödpedagoger och stödassistenter. För att du ska kunna delta i våra aktiviteter måste du ha ett beslut från stadsdelen eller kommunen där du bor.

Dalheimers hus dagliga verksamhet Aktivitetcenter finns på våning 3 på Dalheimers hus. Vi har flera olika rum där aktiviteter pågår från tidig förmiddag till sen eftermiddag.

Man och kvinna i kassan i Aktivitecenters kafé

Vi har ett trevligt café där du kan köpa dig något gott att fika. Det är våra deltagare som sköter vårt café tillsammans med våra stödassistenter.

Om du är intresserad av media och datorer så finns flera aktiviteter som passar dig. Tillsammans fotograferar vi. Vi ger ut en egen tidning, Plan 3.

Tycker du om sång och musik så kan du vara med i vår kör. Vi har även musikinstrument som du kan spela på.

Om du gillar färg och form så är målning en av våra aktiviteter. Några gånger per år brukar vi ställa ut vår konst på galleriväggen.

För den händige har vi flera olika former av hantverk. Kanske tycker du om att sy, snickra eller skapa på annat sätt? Då finns mycket du kan göra hos oss på Aktivitetcenter.

Vi har två kök på Aktivitetcenter där vi tillsammans bakar och lagar mat. Det vi bakar brukar vi sälja i vårt café till de andra deltagarna på Aktivitetcenter. Det är uppskattat av alla våra besökare.

Med fysisk aktivitet håller du din kropp igång. Det kan vara en del av din dagliga verksamhet på Aktivitetcenter. Ofta är vi i Aktivitetcenters lokaler, men hela Dalheimers hus är en resurs som vi använder oss av i de dagliga aktiviteterna.

Att få möjlighet till vila är också viktigt för dig som har fått en funktionsnedsättning i vuxen ålder. Blir du trött kan du gå undan och koppla av i vårt sinnesrum. Vi har även ett vilrum där du kan få vara ifred ett tag om du vill det. Då och då besöker vi solrummet Sanna strand som finns på Dalheimers hus.

Vi har en stor terrass med planteringar som våra deltagare sköter om. Där finns trädgårdsmöbler och där har du en fantastisk utsikt över Älvsborgsbron.

Foton: Lo Birgersson om inget annat anges.