Detta kan du få hjälp med

Hos oss får du som ung vuxen stöd både med att hitta vägar till arbete och studier och att bearbeta psykiska problem. Vi har korta väntetider och vårt team av specialister arbetar tillsammans för att hjälpa dig. Det kostar inget att besöka oss.

Målen för dig som deltar i Columbus verksamhet är att

  • närma dig arbete eller studier
  • förbättra din livskvalitet och må bättre
  • uppleva minskad rundgång vid kontakt med myndigheter.

Tillsammans sätter vi upp mål som är rimliga för just dig, utifrån hur du mår och vad du klarar av.

Detta kan vi erbjuda

  • Korta väntetider
  • Individuellt utformad behandling
  • Ett team med olika specialister som arbetar tillsammans för att hjälpa dig
  • Hjälp med myndighetskontakter
  • Ingen kostnad

Här finns flera professioner

På Columbus kommer du nästan alltid i kontakt med flera av våra medarbetare. Det gör att du får möjlighet att bearbeta psykiska problem eller konflikter i familjen samtidigt som du får stöttning i att komma igång med aktiviteter och praktisk övning.

Teamet av psykologer, kuratorer, arbetsspecialist och psykiatriker träffas varje vecka för uppföljningar av våra deltagare.​ Läs mer om de olika professionernas roller.

Kontakt med myndigheter

Vi som arbetar på Columbus har kunskap och kompetens om hur myndigheter som Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, Försäkringskassan och sjukvården arbetar och kan hjälpa dig i dina kontakter med dessa parter. Vi kan informera och vägleda dig i vilka myndigheter som ansvarar för vad och vilka lösningar som finns.

Recensioner av verksamheten från tidigare deltagare

"Columbus har varit till stor hjälp för mig att växa som person och ta beslut angående arbete och studier."

"Man känner sig alltid välkommen, alla ser en. Skön, lugn stämning. Känns som att de verkligen bryr sig. Grymt bra ställe när man mår dåligt och behöver hjälp med att få ordning på livet. Väldigt bra att man får hjälp med myndighetskontakter."

"Jag känner att jag har fått oerhört mycket stöttning från alla håll och äntligen fått prata med någon som lyssnar. Att dessutom få hjälp att sköta det ”administrativa” som Af har varit till enorm hjälp under ”läkningsprocessen”."