Anna Holma, speciallärare, Maria Larsson, 1-7-lärare och Alexandra Hammer, 1-7-lärare, samtalar om lärledarutbildningen. Foto: Katarina G Strandberg

Ny lärledarutbildning i augusti


Publicerad 18 januari 2018

- Lärledarutbildningen har fått mig att tänka annorlunda kring mötesstrukturen och syftet med frågorna som ska diskuteras i gruppen. Det säger Maria Larsson, 1-7-lärare och förstelärare i Västra Hisingen, om sina erfarenheter från kursen. I augusti startar nästa utbildning, anmäl dig redan nu.

Center för skolutveckling har under hösten erbjudit flera utbildningar på temat kollegialt lärande och satsningen fortsätter under 2018.

I januari startar en ny lärledarutbildning för pedagoger inom alla skolformer, som har uppdrag att leda det kollegiala lärandet i sin verksamhet. Intresset är stort och redan i augusti finns ännu en möjlighet gå utbildningen.

Under åtta heldagar träffas pedagogerna för att ta del av konkreta samtalsmodeller och praktiska övningar. Utbildningen formas utifrån deltagarnas behov.

Förutom grundutbildningen av nya lärledare finns en fortsättningskurs samt en utbildning i kollegialt lärande för ledare inom skolans verksamhet. Vill du anmäla dig till utbildningen i augusti eller vill du veta mer om de olika utbildningarna? Kontakta utvecklingsledare Lotten Ekelund: lotten.ekelund@educ.goteborg.se