Aktuellt

Aktuelltarkiv

 • Stort intresse för praktiknära forskning i skolan

  Publicerad 14 november 2018

  Intresset är stort för praktiknära forskning i Göteborgs Stad. Det visar de många ansökningar till utdelningen av ULF-medel som kommit in från medarbetare inom utbildningsområdet.

 • Utbildning i STL kommer till Göteborg

  Publicerad 12 november 2018

  Under 2019 har du som är lärare i Göteborgs Stad, oavsett ämne eller årskurs, möjlighet att gå en utbildning i Skriva sig till lärande, STL, arrangerad av Center för skolutveckling.

 • Dags att anmäla sig till lärledarutbildning 2019

  Publicerad 12 november 2018

  Den 24 januari drar omgång fyra av lärledarutbildningen igång. Den är en del i Center för skolutvecklings satsning på kollegialt lärande.

 • Språk och identitet i fokus under vecka 44

  Publicerad 29 oktober 2018

  Under vecka 44 pågår årets utbildning i Teachers College Reading and Writing Project, TCRWP, med fokus på språk och identitet.

 • VFU diskuterades på storstadsmöte

  Publicerad 19 oktober 2018

  Under två dagar i oktober möttes representanter från universitet och kommun i Malmö, Stockholm, Södertörn och Göteborg för att diskutera lärarutbildningens verksamhetsförlagda utbildning, VFU.

 • Sök projektmedel för praktiknära forskning

  Publicerad 15 oktober 2018

  Nu kan du söka medel för praktiknära forskning, tack vare ett samverkansavtal mellan Göteborgs universitet och Göteborgsregionens skolor.

 • Anmäl dig till Bett 2019!

  Publicerad 12 oktober 2018

  Den 23-26 januari 2019 kan du följa med Center för skolutveckling till Bett-mässan i London. Årets resa kretsar kring lärmiljöer, inkludering, digitalisering och språkutvecklande ämnesundervisning.

 • Handledning inom R2L uppmärksammas i vetenskaplig artikel

  Publicerad 05 oktober 2018

  Center för skolutvecklings medarbetare Pernilla Andersson Varga, har tillsammans med Anna Maria Hipkiss, vid Göteborgs universitet publicerat en artikel i den vetenskapliga tidskriften Linguistics & Education om handledning inom en av våra fortbildningssatsningar, Reading to Learn, R2L.

 • Utveckla din interkulturella kompetens som ledare

  Publicerad 14 september 2018

  Ta chansen att diskutera interkulturellt ledarskap när Center för skolutveckling arrangerar ett seminarium med professor Pirjo Lahdenperä i september.

 • Hög tid att anmäla sig till höstens R2L

  Publicerad 20 augusti 2018

  För femte läsåret i rad erbjuder Center för skolutveckling en gedigen fortbildning i genrepedagogik. Reading to Learn, R2L, riktar sig till lärare i alla ämnen, anställda i Göteborgs Stad. Årets kurs startar i slutet av augusti. Anmäl dig nu!

 • Språk och identitet i fokus under vecka 44

  Publicerad 29 juni 2018

  Årets utbildning i Teachers College Reading and Writing Project fokuserar på språk och identitet. Under två dagar i vecka 44 bjuder Center för skolutveckling in till en utbildning för lärare med utgångspunkt i TCRWP och flerspråkighet.

 • Så kan skolan hantera nätmobbning

  Publicerad 13 juni 2018

  Skolan och huvudmannen har ett ansvar att utreda och åtgärda mobbningssituationer på nätet. Men hur gör skolan det bäst?

 • Bygga svenska – om nyanländas språkutveckling

  Publicerad 05 juni 2018

  Utbildningen Bygga svenska är en av elva insatser i Göteborgs Stads utvecklingsplan för arbetet med nyanlända elever.

Gå till sida:   1   2   3   Nästa sida