Foto: Marit Liss Daniels

Om äldreboendet

Byalagsgatan 3 äldreboende ligger i ett mysigt område med naturskön miljö. Äldreboendet har närhet till både Kyrkbytorget, Lundby församlingshem och Lundby gamla kyrka.

Boendets inriktning

Byalagsgatan 3 äldreboende har tre enheter för dig som har svårigheter med att bo kvar i din bostad. Vi arbetar för att skapa ett gott och meningsfullt liv för hyresgästerna.

Lägenheterna

I huset finns 42 lägenheter fördelat på tre enheter. Tre av dessa lägenheter är möjliga för parboende. På bottenplan finns det en insynsskyddad altan. Vi har också en stor inbjudande trädgård på baksidan av äldreboendet.

13 till 16 hyresgäster bildar en enhet på Byalagsgatan 3 äldreboende. I enhetens gemensamma salong kan du äta din måltid tillsammans med dina grannar. Här har du även möjlighet att delta i aktiviteter och känna gemenskap.

Lägenheterna är mellan 30 och 51 kvadratmeter. De har ett eller två rum och kök, samt hall och badrum. I köket finns ett pentry med kyl och frysskåp, diskbänk, kokplattor, ugn och uttag för till exempel kaffebryggare eller mikrovågsugn. Varje lägenhet är möblerad med höj- och sänkbar säng samt madrass. I övrigt möblerar du din lägenhet med dina möbler. Du har tillgång till ett lägenhetsförråd som finns i källaren.

Omgivningar

Byalagsgatan 3 äldreboende ligger i ett lugnt och grönt villaområde. Du som hyr hos oss har både en vacker trädgård och andra grönområden lättillgängliga.

Det är nära till kollektivtrafik och lätt att ta sig hit. Flexlinjen har en hållplats i direkt anslutning till huset och närmaste spårvagnshållplats är Eketrägatan. Det är gångavstånd till affärer och annan service vid Kyrkbytorget.

Bemanning och organisation

På Byalagsgatan 3 äldreboende arbetar undersköterskor dygnet runt. Sjuksköterskor från Hälso- och sjukvårdsenheten finns tillgängliga under hela dygnet, även helger. Läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut är på plats vissa dagar i veckan. Omsorgspersonalen talar förutom svenska även engelska, ukrainska, ryska, persiska, arabiska, tyska, engelska, portugisiska, danska, dari, pashto, kreol, singalesiska, nepalesiska, hindi och albanska.

Vi vill skapa en god livskvalitet för dig som hyresgäst. Vi är lyhörda och har en rak och tydlig kommunikation med dig och dina anhöriga. Vi vill tillvarata din egen rörlighet och att du behåller dina egna förmågor och ditt självbestämmande. Du ska bli bemött med respekt och hänsyn till din personliga integritet.

Vid inflyttningen erbjuds du en kontaktpersonal. Detta för att du som hyresgäst och dina anhöriga lättare ska veta vem ni kan vända er till.

Alla lägenheter har trygghetslarm för att du snabbt ska kunna komma i kontakt med oss i personalen om akut behov uppstår.