Aktiviteter

Tillsammans med personalen på Byalagsgatan 3 äldreboende ordnas aktiviteter efter dina och andras önskemål och förmåga.

Aktiviteter på Byalagsgatan 3 äldreboende

Du kan läsa information om vad som händer i huset på anslagstavlan i entrén och på varje enhet. Vad vi hittar på varierar utifrån hyresgästernas önskemål men vanligt förekommande aktiviteter är att vi spelar bingo, har fysisk aktivitet, målar, sjunger, bowlar, spa och har gemensamma aktiviteter tillsammans med barngrupper, möten mellan generationsgränser. Vi ordnar även samtalsgrupper med önskat innehåll, ser på film och sportevenemang på TV tillsammans. Naturligtvis deltar du så mycket du själv vill.

Vi erbjuder personliga samtal för att fånga den aktivitet du önskar göra enskilt eller i grupp. Dessutom kan du ta en cykeltur på vår populära ”parcykel” där du kan sitta med utan att själv cykla.

När det är särskilda dagar kan vi bjuda in till större festmiddagar, exempelvis till högtider, Nobeldagen, sommarfest och grillaftnar.

Speldags

En återkommande aktivitet hos oss är musik- och sångunderhållning. Varje onsdag klockan 14.30–15.00 är både boende och allmänheten välkomna till matsalen för att lyssna till Speldags artister.

Speldags anordnar underhållning i form av dans, musik, sång, teater och uppläsningar på olika platser i Göteborg.

Här kan du läsa mer om Speldags, artisterna och platser.

Träffpunkter i Lundby

I Lundby har vi träffpunkt för seniorer där du kan fika och delta i olika aktiviteter tillsammans med andra. Träffpunkten är öppen för alla, det krävs inget beslut om bistånd från kommunens handläggare.

Träffpunkt Kyrkbytorget 5.