Foto: Marek Hom

Om oss

Burgårdens Konferenscenter ligger mitt på evenemangsstråket i hjärtat av Göteborg. Vi är en kommunal verksamhet med uppdrag att i första hand erbjuda goda konferensmöjligheter åt stadens förvaltningar, nämnder och bolag. Våra 7 konferensrum i varierande storlek och två stora foajéer går att anordna för att passa sällskap från 2-800 personer.

Varje år genomför vi omkring 1000 enskilda konferenser och tar emot över 30.000 gäster. De flesta av dem kommer från Göteborgs Stad men vi välkomnar även statliga verk, myndigheter, andra kommuner, landsting, intresse- och branschorganisationer. Därutöver hyr vi ut överkapacitet till andra konferensgäster.

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade, där större konferensrum är utrustade med hörslinga och vårt största konferensrum, Aniara, är dessutom utrustat med rum för både simultan- och syntolkning.

Samarbete med elever och studerande

Vår personal har lång erfarenhet från konferensbranschen. Därmed sätter de sig enkelt in i olika behov och är vana vid att snabbt ta fram nya lösningar för olika sällskap. Utöver våra konferensvärdar finns varje dag AV-tekniker, it-tekniker och vaktmästare på plats för att assistera dig.

Eftersom vi ligger i Burgårdens skolbyggnad, samarbetar vi med skolans utbildningar, där skolans elever kan praktisera och utföra vissa kursmoment i samråd med konferensens personal. 

Fikabrödet och luncherna på Burgårdens konferenscenter kommer från våra olika verksamheter i huset - Restaurang Animalen, Restaurang & samt Yrgo och Studiums yrkesutbildningar för bagare, konditorer, kockar och måltidsbiträden.

Konferens, mat och evenemang på 10 minuters avstånd

Förbeställ gärna lunch på Restaurang & som ligger i samma byggnad när du bokar din konferens hos oss. Här kan du läsa mer om Mat och dryck i samband med din konferens hos oss.

Vill du sedan kombinera konferensen med ett besök på någon av Göteborgs arenor, kan du inte hitta en anläggning som är bättre belägen än Burgårdens Konferenscenter. På mindre än tio minuters promenad når du Liseberg, Svenska Mässan, Scandinavium och Nya Ullevi. Och vill du äta middag finns det flera restauranger i närområdet. Vi hjälper dig gärna med både förslag och bokning.