Foto: Marek Hom

Om oss

Burgårdens Konferenscenter ligger mitt på evenemangsstråket i hjärtat av Göteborg. Vi är en kommunal verksamhet med uppdrag att i första hand erbjuda goda konferensmöjligheter åt stadens förvaltningar, nämnder och bolag. Våra 7 konferensrum i varierande storlek och två stora foajéer går att anordna för att passa sällskap från 2-800 personer.

Varje år genomför vi omkring 1000 enskilda konferenser och tar emot över 30.000 gäster. De flesta av dem kommer från Göteborgs Stad men vi välkomnar även statliga verk, myndigheter, andra kommuner, landsting, intresse- och branschorganisationer. Därutöver hyr vi ut överkapacitet till andra konferensgäster.

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade, där större konferensrum är utrustade med hörslinga och vårt största konferensrum, Aniara, är dessutom utrustat med rum för både simultan- och syntolkning.

Samarbete med Burgårdens elever

Vår personal har lång erfarenhet från konferensbranschen. Därmed sätter de sig enkelt in i olika behov och är vana vid att snabbt ta fram nya lösningar för olika sällskap. Utöver våra konferensvärdar finns varje dag AV-tekniker, it-tekniker och vaktmästare på plats för att assistera dig.

Eftersom vi ligger i Burgårdens skolbyggnad, samarbetar vi med skolans utbildningar, där skolans elever kan praktisera och utföra vissa kursmoment i samråd med konferensens personal. Det gäller främst elever från gymnasieskolans hotell- och turismutbildning, gymnasiesärskolan eller bagerielever från vuxenutbildningen.

Konferens, mat och evenemang på 10 minuters avstånd

Vill du kombinera konferensen med ett besök på någon av Göteborgs arenor, kan du inte hitta en anläggning som är bättre belägen än Burgårdens Konferenscenter. På mindre än tio minuters promenad når du Liseberg, Svenska Mässan, Scandinavium och Nya Ullevi. Och vill du äta middag innan evenemangsbesöket, finns flera restauranger i närområdet. Fråga konferenspersonalen om du vill ha förslag och hjälp med restaurangbokning.