Foto: Marie Ullnert

Estetiska programmet

Vill du utveckla dig som musikproducent, låtskrivare och musiker? Studio & Live är en profil inom Estetiska programmet- musik. Det är en högskoleförberedande gymnasieutbildning med fokus på musikproduktion. Här får du möjlighet att fördjupa dig i olika genrer, lära dig hur musikbranschen fungerar samt arrangera och uppträda live.

Din utbildning

Under första året får du en grundläggande musikutbildning, under år två fördjupar du dig i ett av våra två spår:

Studio

Här får du, förutom en bra musikalisk skolning, även goda kunskaper i att skapa och producera din musik i din Macbook Pro och i våra fina studios. Dessutom får du praktik hos etablerade musikföretag.

Live

Här får du, förutom en bra musikalisk skolning, ytterligare möjligheter att utveckla dina kunskaper i ditt huvudinstrument och i ensemblespel. Du får spela i proffsigt utrustade replokaler och övning i att möta en publik på vår hemmascen, Brewhouse Arena.

Högskolebehörighet och stora valmöjligheter

Estetiska programmet är högskoleförberedande. Eftersom vi samarbetar med övriga gymnasieskolor på Skånegatan finns ett stort utbud av individuella val. Du kan dessutom byta ut flera musikkurser mot exempelvis matematik-, naturkunskap- och språkkurser för att på så vis skräddarsy den utbildning du vill ha för att matcha dina framtida behörighetskrav. Du får ägna dig åt ditt musikintresse samtidigt som du får god behörighet för högskolestudier.

Modern teknik och bra studiemiljö

Vi har modern utrustning, bra studiemiljöer och håller till i fina lokaler på Brewhouse i centrala Göteborg. Alla elever får en MacBook Pro att jobba med under sina studieår och vi använder Logic Pro X  och Ableton Live som programvara för studioinspelningar.

Evenemangskalender 2018

Här på vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang.

Instagram

Du kan även se vad våra studenter gör på vår Instagram

Mer information 

Tobias Wiklund - Lärare Studio & Live 
Mobil: 072-5013120
E-post: tobias.wiklund@educ.goteborg.se