Foto: Marie Ullnert

Djurvårdare - arbete inom hundbranschen

Här får du kunskap i att jobba med hund på professionell nivå, alltifrån trim till tjänstehund. Du får praktisk träning på hunddagis som vi samarbetar med. Du har också möjlighet att gå Svenska Brukshundklubbens utbildning till instruktör.

Din utbildning

Vi ger dig en bred utbildning och du får värdefulla kontakter med näringslivet. Du garanteras, genom våra goda kontakter inom branschen, praktikplatser av hög kvalitet under dina 17 veckors arbetsplatsförlagt lärande. När du tar med hund till skolan sker all träning och utbildning i samspel med hunden på ett positivt sätt. Vi använder oss av positiv förstärkning och arbetar för fear free-hantering. Under din utbildning får du gå en specialkurs i hunduppfödning, utifrån Svenska Kennelklubbens regler och riktlinjer.

Foto: Helena Hajdu-Rafis
Beskrivning: Lärare med hund undervisar utomhus.
Foto: Helena Hajdu-Rafis
Foto: Elever med hundar på evenemanget Mydog.
Under din utbildning får du möjlighet att delta som funktionär och knyta kontakter inom branschen på den stora årliga hundutställningen My Dog på Svenska Mässan.
Foto: Marie Ullnert
Fotobeskrivning: Elev hoppar med hund över hinder utomhus.
Du lär dig att hantera och vårda hundar och andra smådjur på ett professionellt sätt. Du får praktisk träning på hunddagis som vi samarbetar med och i vårt eget djurhus som rymmer kaniner, gnagare, reptiler och höns. Vi arbetar utifrån Jordbruksverkets, Svenska Kennelklubbens och Svenska Brukshundklubbens regelverk.
Foto: Åsa Almgren
Fotobeskrivning: Elev och handledare undersöker hund liggandes på en brits.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under din utbildning kommer du att ha 17 veckors APL (arbetsplats förlagt lärande) och kommer att få pröva på olika typer av arbetsplatser. Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Foto: Marie Ullnert
Fotobeskrivning: Elev tränar hund utomhus.

Lärlingsutbildning, Naturbruksprogrammet,Djur

Inriktningen Djurvårdare - arbete inom hundbranschen kan du även läsa som Lärling. Lärlingsutbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på riktigt! Som lärlingselev är du mer än halva din gymnasietid på en salong.

Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling. På Burgården har vi ett nära samarbete med branscherna vilket ger dig som lärling de bästa förutsättningarna att lyckas!

Som lärlingselev får du högre studiestöd från CSN och en möjlighet till anställning på företaget under din utbildningstid.

Hör gärna av dig till våra Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor!

Efter din utbildning

Efter din utbildning hos oss har du en yrkesexamen, bred kompetens och ett säkert handlag med hundar. Den framtida arbetsmarknaden med servicetjänster och arbete inom hund växer, du har den grundkompetens som branschen efterfrågar.

För dig som vill arbeta med hund växer branschen vare sig du vill bli anställd eller starta eget. Idag finns det ett stort behov av servicetjänster till exempel inom hunddagis, hundpensionat, specialsökstjänster, trim, friskvård och utbildning av hundar och hundägare.

Högskoleförberedande

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

För att få kunna läsa vidare på högskolan kan du välja till de kurser som behövs för att få en grundläggande högskolebehörighet, vilket då sker genom det individuella valet av kurser under studietiden.

Hör gärna av dig till våra Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor!

Foto: Helena Hajdu-Rafis
Fotobeskrivning: Glad elev med hund utomhus. På Elevens jacka står texten "Djurvårdare".

Våra evenemang

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang.

Följ oss på Instagram

Här följer du Burgårdens elever och lärare och får en känsla för hur det är att läsa på Burgårdens gymnasium.

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Jennifer Wall
Rektor Naturbruksprogrammet
Mobil: 070-205 58 19
E-post: jennifer.wall@educ.goteborg.se

Åsa Almgren
Yrkeslärare i hundkunskap
Mobil: 0702-44 77 92
E-post: asa.almgren@educ.goteborg.se