Foto: Marie Ullnert
Elev på Burgårdens gymnasium

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktionsprogrammet är för dig som inte ännu har tillräckligt antal godkända betyg från grundskolan och vill få behörighet till ett nationellt yrkesprogram.

Under din utbildning

Här läser du de ämnen du saknar för att få behörighet till att söka ett nationellt yrkesprogram. Utöver detta läser du yrkeslektioner för att få en fördjupad introduktion till kurserna på det yrkesprogram som du sedan vill söka till. De nationella yrkesprogram du kan välja mellan är:

Barn- och fritidsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Hantverksprogrammet - Fashion design / Textil Design

Hantverksprogrammet - Hår- och makeupstylist

Naturbruksprogrammet, Djur

Under din utbildning kommer du att läsa två till sju grundskoleämnen, inklusive kärnämnena. En halv dag i veckan har du yrkeslektion med yrkeslärare från skolan i våra metodsalar. Under läsåret kommer du att vara ute på yrkespraktik i två veckor.

Efter din utbildning

Efter ett år på yrkesintroduktion är målet att du ska bli behörig att söka till ett nationellt yrkesprogram alternativt behörighet till programinriktat val.

Ansökan

Du söker till yrkesintroduktionsprogrammet tillsammans med studie- och yrkesvägledare. Under läsåret kan du som går på Yrkesintroduktion bli antagen till ett Yrkespaket.

Frågor om programmet?

Du är välkommen att kontakta:

Martin Sävfors
Tillförordnad rektor Lärlingsutbildning, Yrkesintroduktion
Mobil: 072-501 28 25
E-post: martin.savfors@educ.goteborg.se

Johanna Widenberg
Arbetslagsledare yrkesintroduktion
E-post: johanna.widenberg@educ.goteborg.se