Makeupstyling inför ett event Foto: Marie Ullnert

Hår- och makeupstylist

Gillar du hårdesign, makeup och att arbeta med människor? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke med hela världen som din arbetsplats? Då är det här utbildningen för dig!

Din utbildning

Här utvecklar du din kreativitet och ditt skapande inom hår och makeup. Du får lära dig att jobba med kreativa processer från idé till färdigt resultat. Du läser kurser i till exempel skönhet, trend, fantasimakeup och hårstyling. Du får lära dig lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen. Under utbildningen får du möjlighet att delta i event och tävlingar.

Foto: Marie Ullnert
Makeupstyling i en av våra salonger.
Vi ger dig verktygen till att inspirera kunder när det gäller stilval och att uttrycka design på olika sätt. Du lär dig jobba med grundläggande till avancerade tekniker för att hitta fantasi och skaparglädje.
Foto: Marie Ullnert
Elev gör hårstyling på docka.

Skolans salonger

På Burgården har vi stora ändamålsenliga salonger för att din utbildning ska bli så intressant som möjligt och för att våra kunder ska trivas.

På skolan finns möjligheter att samarbete med de andra hantverksprogrammen, Fashion design och Hår-och makeupstylister.

Foto: Marie Ullnert
Elev sminkar kund.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors praktik på en arbetsplats, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande (APL). Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Foto: Helena Hajdu-Rafis
Elev sminkar kund.

Lärlingsutbildning, Hår-och Makeupstylist

Inriktningen Hår-och Makeupstylist kan du även läsa som Lärling. Lärlingsutbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på riktigt! Som lärlingselev är du mer än halva din gymnasietid på en salong. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling.

På Burgården har vi ett nära samarbete med branscherna vilket ger dig som lärling de bästa förutsättningarna att lyckas!

På din arbetsplats lär du dig de senaste när det gäller nya trender och tekniker eftersom du är ute i arbetslivet och få se och uppleva det som är aktuellt just nu.

Som lärlingselev får du högre studiestöd från CSN och en möjlighet till anställning på företaget under din utbildningstid.

Efter din utbildning

Kan du arbeta som Hår- och Makeupstylist på en salong, i en affär för mode, smink och kläder eller i en foto -och makeupstudio. Du kan jobba som egenföretagare eller frilansa med uppdrag inom t.ex tv, film, foto, tidningar och event.

Högskoleförberedande

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

Evenemangskalender

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang

Burgårdens gymnasium på Instagram

Följ eleverna på Hår-och Makeupstylist på Instagram

Foto: Helena Hajdu-Rafis

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Bengt Broberg
Rektor på Hantverksprogrammet
Mobil: 070-219 90 97
E-post: bengt.broberg@educ.goteborg.se

Nina Lindkvist Martin
Yrkeslärare på Hår- och Makeupstylist
Mobil: 031-367 02 00
E-post: nina.martin@educ.goteborg.se