Foto: Marie Ullnert. En elev på Hår-och makeupstylist gör en makeupstyling på inför ett event.

Hår- och makeupstylist

Gillar du hårdesign, makeup och att arbeta med människor? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke med hela världen som din arbetsplats? Då är det här utbildningen för dig!

Din utbildning

Här utvecklar du din kreativitet och ditt skapande inom hår och makeup. Du får lära dig att jobba med kreativa processer från idé till färdigt resultat.

Du läser kurser i till exempel skönhet, trend, fantasimakeup och hårstyling. Du får lära dig lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen. Under utbildningen får du möjlighet att delta i event och tävlingar. Här kan du se filmen där en elev på hår- och makeupstylist berättar om utbildningen.

Vi ger dig verktygen till att inspirera kunder när det gäller stilval och att uttrycka design på olika sätt. Du lär dig jobba med grundläggande till avancerade tekniker för att hitta fantasi och skaparglädje.

Eleverna på Hår- och makeupstylist berättar om sin utbildning

Kolla in filmen där eleverna på Hår- och makeupstylist berättar om varför det valde programmet och vad det tycker om sin utbildning.

Besök oss

Vill du besöka oss lärare och elever på Hår- och makeupstylist? Då är du välkommen att höra av dig till oss, så bokar vi ett möte på ett sätt som passar dig. Det kan vara digitalt, per telefon eller ett besök på skolan i liten grupp, på ett säkert sätt såklart! Vi lärare och elever ser fram emot att träffa dig för att svara på dina frågor och visa dig vår skola.

Såhär bokar du ditt besök

För att boka ett besök skickar du ett mejl eller sms till oss och berättar vilken typ av besök du vill göra. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök.

Mejladress: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 070-219 90 97

Besök vårt digitala öppet hus när du vill

Besök gärna vårt digitala öppet hus för att lära känna oss bättre! Här finns filmer som visar dig hur det ser ut på skolan och intervjuer med elever som berättar varför de valt Fashion design och Burgården som sin gymnasieskola.


Foto: Marie Ullnert
Elev på hår-och makeupstylist gör en makeupstyling i en av Burgårdens salonger.

Skolans salonger

På Burgården har vi stora ändamålsenliga salonger för att din utbildning ska bli så intressant som möjligt och för att våra kunder ska trivas.

På skolan finns möjligheter att samarbete med de andra hantverksprogrammen, Fashion design och Hår-och makeupstylister.

Foto: Marie Ullnert
Elev på hår-och makeupstylist gör en hårstyling på docka i Burgårdens salong.

Arbetsplatsförlagt lärande

I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors praktik på en arbetsplats, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande (apl). Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Foto: Marie Ullnert
Elev sminkar en kund.
Foto: Helena Hajdu-Rafis
Elev sminkar kund.

Hår- och makeupstylist som lärling

Inriktningen Hår-och makeupstylist kan du även läsa som Lärling. Lärlingsutbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på riktigt! Utbildningen sker till stor del ute i arbetslivet. Som lärlingselev är du mer än halva din gymnasietid på en salong. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling.

På Burgården har vi ett nära samarbete med branscherna vilket ger dig som lärling de bästa förutsättningarna att lyckas!

På din arbetsplats lär du dig de senaste när det gäller nya trender och tekniker eftersom du är ute i arbetslivet och få se och uppleva det som är aktuellt just nu.

Som lärlingselev får du högre studiestöd från CSN och en möjlighet till anställning på företaget under din utbildningstid.

Frågor om att läsa Hår- och makeupstylist som lärling?

Välkommen att kontakta:

Filippa Blom
Arbetslagsledare, Lärlingskoordinator
E-post: filippa.blom@educ.goteborg.se
Mobil: 0739 413 789

Efter din utbildning

Kan du arbeta som Hår- och Makeupstylist på en salong, i en affär för mode, smink och kläder eller i en foto -och makeupstudio. Du kan jobba som egenföretagare eller frilansa med uppdrag inom t.ex tv, film, foto, tidningar och event.

Högskoleförberedande

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

Foto: Helena Hajdu-Rafis
Tre bilder på elever som gör manikyr och sminkar kunder.

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Bengt Broberg
Rektor på Hantverksprogrammet
Mobil: 070-219 90 97
E-post: bengt.broberg@educ.goteborg.se

Nina Lindkvist Martin
Yrkeslärare på Hår- och Makeupstylist
Mobil: 031-367 02 00
E-post: nina.martin@educ.goteborg.se