Foto: Marie Ullnert
Saxen är frisörens viktigaste verktyg.

Frisör

Vill du ha ett kreativt och inspirerande yrke? Gillar du att arbeta med människor och tycker om att ge service? Då är Frisör något för dig. Här får du lära dig klipptekniker, färglära, att forma och styla hår. Du får använda dina nyvunna tekniker och lära dig bemöta kundens önskemål i våra moderna salonger på skolan och ute på din praktikplats.

Din utbildning

Här får du grundläggande kunskaper i frisöryrket. Du får lära dig olika hårtekniker, kommunikation och bemötande. Du utvecklar din känsla för färg och form och blir en frisör med skaparkraft och professionalism.

Vi samarbetar med frisörföretag inom branschen för att ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Tilda berättar hur det är att läsa frisör på Hantverksprogrammet

Besök oss

Vill du besöka oss lärare och elever på Frisör? Då är du välkommen att höra av dig till oss, så bokar vi ett möte på ett sätt som passar dig. Det kan vara digitalt, per telefon eller ett besök på skolan i liten grupp, på ett säkert sätt såklart! Vi lärare och elever ser fram emot att träffa dig för att svara på dina frågor och visa dig vår skola.

Såhär bokar du ditt besök

För att boka ett besök skickar du ett mejl eller sms till oss och berättar vilken typ av besök du vill göra. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök.

Mejladress: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 070-219 90 97

Besök vårt digitala öppet hus när du vill

Besök gärna vårt digitala öppet hus för att lära känna oss bättre! Här finns filmer som visar dig hur det ser ut på skolan och intervjuer med elever som berättar varför de valt Fashion design och Burgården som sin gymnasieskola.

Arbetsplatsförlagt lärande

I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors praktik på en arbetsplats, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande (apl). Här skaffar du dig erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Foto: Marie Ullnert
Elev på Hantverksprogrammet, frisör klipper docka.

Våra salonger

På Burgården har vi stora ändamålsenliga salonger för att din utbildning ska bli så intressant som möjligt och för att våra kunder ska trivas. På skolan finns möjligheter att samarbete med de andra hantverksprogrammen, Fashion design och Hår-och makeupstylister.

Foto: Fabian Tellermark
Elev och lärare diskuterar klippning.

Efter din utbildning

Har du en bra grund för att klara frisörbranschens delprov. För att bli behörig frisör behöver du vara anställd på en salong i 3000 timmar och klara ditt gesällprov. Det finns gott om jobb för behöriga frisörer och branschen behöver dig!

Högskoleförberedande

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

Lärlingsutbildning, Frisör

Inriktningen frisör kan du även läsa som Lärling. Lärlingsutbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på riktigt! Utbildningen sker till stor del ute i arbetslivet. Som lärlingselev är du mer än halva din gymnasietid på en salong. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling. På Burgården har vi ett nära samarbete med branscherna vilket ger dig som lärling de bästa förutsättningarna att lyckas!

Eftersom din utbildning sker till stor del sker ute på salong är du bättre förberedd för att få en anställning i framtida NIVÅ 2. På din salong lär du dig de senaste när det gäller nya trender och tekniker eftersom du är ute i branschen och få se och uppleva det som är aktuellt just nu.

Som lärlingselev får du högre studiestöd från CSN och en möjlighet till anställning på företaget under din utbildningstid.

Hör gärna av dig till våra Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor!

Frågor om lärlingsprogrammet, Frisör?

Välkommen att kontakta:

Filippa Blom
Arbetslagsledare, Lärlingskoordinator
E-post: filippa.blom@educ.goteborg.se
Mobil: 0739 413 789

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Bengt Broberg
Rektor på Hantverksprogrammet
Mobil: 070-219 90 97
E-post: bengt.broberg@educ.goteborg.se


Våra evenemang

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang.

Följ oss på Instagram

Här följer du Burgårdens elever och lärare och får en känsla för hur det är att läsa på Burgårdens gymnasium.