Foto: Helena Hajdu-Rafis

Fashion design

Är du intresserad av design, mode och människor? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är Fashion design utbildningen för dig! I våra ateljéer får du lära dig att utveckla din kreativa förmåga. Här jobbar du med designprocessen från idé till färdigt resultat.

Din utbildning

Här utvecklas du som modeskapare och får kunskap och färdigheter inom trender, modehistoria och textildesign. Du lär dig modedesign, sömnad, materialkunskap, datoriserad mönsterkonstruktion, entreprenörskap och utvecklar din känsla för färg, form och kollektionsarbete. Under din utbildning deltar du i programmets årliga modevisning med dina egna kreationer.

Foto: Helena Hajdu-Rafis

Du får lära dig att arbeta med hela designprocessen, från idé till färdig produktion.

Foto: Helena Hajdu-Rafis
Du lär dig sömnad, design, materialkunskap, datoriserad mönsterkonstruktion, entreprenörskap och utvecklar din känsla för färg, form och komposition.
Foto: Maria Ullnert
Foto: Maria Ullnert

Arbetsplatsförlagt lärande

I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors praktik på en arbetsplats, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande (APL). Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Modevisning

Vår årliga Modevisningen planeras och genomföras av eleverna på programmet. Här visar dem upp sina egna kollektioner och arbeten från det olika kurserna. Se Instagram storyn från Modevisning 2019.

Foto: Marek Hom
Foto Marek Hom

Ateljén

I ateljén kommer du att ha flera av dina lektioner i yrkeskurserna, t.ex. Textildesign, Mönsterkonstruktion och Kolla in filmen om oss får att se hur det ser ut!

Foto: Marie Ullnert

En vecka på Fashion design

Vill du veta mer om hur det är att läsa på Fashion design? Då ska du kolla in Nhung Nguyen som visar hur en vecka på programmet kan se ut här på vår Instagram.

"Jag går på Fashion design 2:an och kommer ta över Burgårdens Instagram den här veckan.💃🏻🔥 För ett år sedan bestämde jag mig för att börja Fashion design/Textil Design.👗👑🎒👜 Det är ett av de bästa valen jag gjort!"

Foto: Helena Hajdu-Rafis

Efter din utbildning

Har du en bra grund för att vidareutbilda dig på textil-
högskolan eller yrkeshögskolan. Därefter kan du arbeta inom modebranschen som t.ex. modedesigner, mönsterkonstruktör, inköpare och skräddare.

Högskoleförberedande

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

Exempel på vidare studier inom textil och design

Tillskärarakademin, Textilhögskolan i Borås, Stenebyskolan, Nordiska Textilakademin, Borås Yrkeshögskola, Beckmans och Nordiska Skräddarskolan. Det finns dessutom fler olika designskolor utomlands att söka till. Hör gärna av dig till våra Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor!

Lärlingsutbildning, Fashion design

Inriktningen Fashion design kan du även läsa som Lärling. Lärlingsutbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på riktigt! Som lärlingselev är du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling. På Burgården har vi ett nära samarbete med branscherna vilket ger dig som lärling de bästa förutsättningarna att lyckas!

Hör gärna av dig till våra Studie - och yrkesvägledare med alla dina frågor!

Våra evenemang

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang.

Följ oss på Instagram

Här följer du Burgårdens elever och lärare och får en känsla för hur det är att läsa på Burgårdens gymnasium.

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Bengt Broberg
Rektor på Hantverksprogrammet
Mobil: 070-219 90 97
E-post: bengt.broberg@educ.goteborg.se

Pia Ottosson
Yrkeslärare på Fashion Design
Mobil: 072-554 02 76
E-post: pia.ottosson@educ.goteborg.se

Foto: Maria Ullnert