Barberare


Vill du bli expert på att raka, ansa och styla skägg och mustascher? Gillar du att arbeta med människor och tycker om att ge service? Då är barberare något för dig!

Din utbildning 

Du får lära dig olika klipptekniker på hår och skägg och att forma och styla hår. Du får använda dina nyvunna tekniker och lära dig bemöta kundens önskemål i våra moderna salonger på skolan och ute på din praktikplats.

Det här lär du dig

Här fokuserar vi på herrklippning och herrdesign. Vi använder alla förekommande verktyg både på långa och korta hår. Du lär dig allt inom rakning, skägg och mustaschteknik samt ansiktsvård. Vi utbildar dig i färg och form i riktning mot herr trender. Du lär dig om försäljning och service samt om specialprodukter avsedda för skäggvård.

Arbetsplatsförlagt lärande

Under åk 1 kommer du att genomföra en kortare period med arbetsplatsförlagt lärande, APL (praktik) för att få en bild av ditt framtida yrkesval. I tvåan och trean kommer du att ha 15 veckors APL på en arbetsplats. Här skaffar du dig värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats inom området.

Efter din utbildning

Efter din utbildning får du en grundläggande högskolebehörighet och en yrkesexamen. Det betyder att du kan välja om du vill plugga vidare till barberare eller något helt annat på högskola, yrkeshögskolan eller folkhögskola. 

Vill du fortsätta utbilda dig till barberare har du en bra grund för att klara frisörbranschens delprov. För att bli behörig frisör behöver du vara anställd på en salong i 2000 timmar och klara ditt gesällprov. Det finns gott om jobb för behöriga barberare och branschen behöver dig!

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Nina Lindkvist Martin
Arbetslagsledare på Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
Mobilnummer: 031-367 02 00 
E-postadress: nina.martin@educ.goteborg.se

Carina Larsson
Rektor på Hantverksprogrammet, Lärlingsutbildning och Yrkesintroduktion, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
Mobilnummer: 031-367 17 08
E-postadress: carina.larsson@educ.goteborg.se


Film om utbildningen till barberare