AST-enheten

AST-enheten har utbildningar för dig med diagnos inom autismspektrum. Personalen utgör ett team med olika professioner som skapar en trygg lärmiljö för dig. I teamet finns specialpedagoger, speciallärare, ämneslärare och resurspedagoger – med bred kompetens och mångårig erfarenhet. Vårt förhållningssätt bygger på tillit, respekt och hänsyn till funktionsvariationer och elevernas starka sidor lyfts fram.

Din utbildning

På AST-enheten kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap, Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap eller Individuellt alternativ.

Lokaler och lärmiljön

AST-enheten är en del av Burgårdens gymnasium, men våra lokaler ligger på en egen våning i skolan. Klassrummen och lokalerna du kommer att ha din undervisning i är anpassade för din undervisning.

  • En lugn och strukturerad studiemiljö med hög vuxennärvaro.

  • Vi har ett nära samarbete med kurator och skolsköterska.

  • Skoldagen är planerad på ett sätt som ger dig trygghet och sammanhang.
  • Hemklassrum, mindre grupper och sammanhållen undervisning i hög utsträckning.
  • Personal med hög kompetens; pedagoger, speciallärare, specialpedagoger och resurspedagoger.

  • Kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare för samarbete kring skolgången.

Elever och lärare berättar om utbildningen

Kolla in filmen där eleverna som läser Samhällsvetenskapsprogrammet, och Naturvetenskapsprogrammet på AST-enheten berätta vad det tycke om sina utbildning.

https://youtu.be/5hj0BF0kF_Q

Besök oss

Är du nyfiken på hur det är att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet på AST- enheten på Burgårdens gymnasium är du välkommen att höra av dig till oss, så bokar vi ett möte på ett sätt som passar dig. Det kan vara digitalt, per telefon eller ett besök på skolan i liten grupp, på ett säkert sätt såklart! Vi lärare och elever ser fram emot att träffa dig för att svara på dina frågor och visa dig vår skola

Såhär bokar du ditt besök

För att boka ett besök skickar du ett mejl eller sms till oss och berättar vilken typ av besök du vill göra. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök.

Mejladress: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 079- 067 06 78

Besök vårt digitala öppet hus när du vill

Besök gärna vårt digitala öppet hus för att lära känna oss bättre! Här finns filmer som visar dig hur det ser ut på skolan och intervjuer med elever som berättar varför de valt Burgården som sin gymnasieskola.

Foto: Maria Ullnert

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Är du intresserad av hur samhället fungerar och hur människor påverkas av det som händer lokalt och globalt? Då är det här programmet för dig! Här får du lära dig om människors samspel med sin omgivning och samhällets utveckling.

På Samhällsprogrammet med inriktningen med beteendevetenskap får du kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du läser kurser i t.ex. ledarskap och kommunikation.

Efter din utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Efter din utbildning har du särskild behörighet att läsa vidare på högskolan till ditt drömyrke! Kanske är det som socionom, personlig tränare, lärare, beteendevetare, samhällsvetare, arbete med globala frågor eller förskollärare.

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Gillar du att experimentera, laborera, och miljöfrågor? Vill du fördjupa dina kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik? Då är det här programmet för dig! Här utvecklar du dina förmågor som kreativ problemlösare. På Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap får du fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Du lär dig att tänka kritiskt, resonera logiskt, lösa problem och göra iakttagelser.

Efter din utbildning på Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Efter din utbildning har du särskild behörighet att läsa vidare på högskolan till ditt drömyrke! Kanske är det veterinär, sjuksköterska, läkare eller arkeolog.

Individuellt alternativ på AST-enheten

Här läser du de grundskoleämnen du saknar och utbildningen pågår i ett till tre år. I en lugn och trygg miljö studerar du utifrån din individuella studieplan. Du kan gå i en grupp med eget hemklassrum, eller tillsammans med elever från andra grupper.

På Individuellt alternativ anpassar vi din skoldagen efter vad som passar bäst för dig. I undervisningen ingår socialt lärande, där vi systematiskt och målinriktat arbetar med social förståelse och förmågan att samspela och kommunicera med andra.

Vi erbjuder motiverande samtal och utredning och träning för att förbättra läshastighet, stavningsförmåga och läsförståelse. Vi har pedagoger med god kompetens och erfarenhet inom läs- och skrivutveckling.

Efter att du fått godkänt i grundskoleämnena är du behörig att söka till ett nationellt gymnasieprogram, folkhögskola eller komvux.

Besök AST-enheten

Du är mycket välkomna att besöker oss under Öppet hus för att se våra lokaler och får mer information om hur vi arbetar. Under besöket kan du anmäla intresse för ett studiebesök, där du har möjlighet att vara med under en lektion.

Frågor om Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet, AST

Välkommen att kontakta:

Maria Zinn

Rektor på Individuellt alternativ och AST-enheten med Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Individuellt alternativ
Mobilnummer: 079-067 06 78
Telefonnummer: 031 367 02 07
E-postadress: maria.zinn@educ.goteborg.se

Ann-Sofie Nyström

Specialpedagog AST-enheten
Mobil: 0722 55 87 07
E-post: ​ann-sofie.nystrom@educ.goteborg.se

Najla Hassan

Arbetslagsledare på AST-enheten
Mobil:072-255 71 54
E-post: najla.hassan@educ.goteborg.se

Frågor om Individuellt alternativ på AST-enheten

Välkommen att kontakta:


Monica Tjäder

Samordnande specialpedagog
Mobil: 070 540 07 43
Telefon: 031 367 02 18
E-post: monica.tjader@educ.goteborg.se