Foto: Marie Ullnert

Estetiska programmet,Musik

Vill du utveckla dig som musikproducent, låtskrivare och musiker? Studio & Live är en profil inom Estetiska programmet, musik. Det är en högskoleförberedande gymnasieutbildning med fokus på musikproduktion. Här får du möjlighet att fördjupa dig i olika genrer, lära dig hur musikbranschen fungerar samt arrangera och uppträda live.

Din utbildning

Under första året får du en grundläggande musikutbildning, under år två fördjupar du dig i ett av våra två spår. Här kan du läsa mer om Studio & Live

Högskolebehörighet och stora valmöjligheter

Estetiska programmet är högskoleförberedande. Eftersom vi samarbetar med övriga gymnasieskolor på Skånegatan finns ett stort utbud av individuella val. Du kan dessutom byta ut flera musikkurser mot exempelvis matematik-, naturkunskap- och språkkurser för att på så vis skräddarsy den utbildning du vill ha för att matcha dina framtida behörighetskrav. Du får ägna dig åt ditt musikintresse samtidigt som du får god behörighet för högskolestudier.

Modern teknik och bra studiemiljö

Vi har modern utrustning, bra studiemiljöer och håller till i fina lokaler på Brewhouse i centrala Göteborg. Alla elever får en MacBook Pro att jobba med under sina studieår och vi använder Logic Pro X och Ableton Live som programvara för studioinspelningar.

Evenemangskalender

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang

Burgårdens gymnasium på Instagram

Följ eleverna på Studio & Live på vår Instagram

Frågor om programmet?

Inga frågor är dumma frågor! Välkommen att fråga:

Bengt Broberg - Rektor på Estetiska programmet, Musik
E-post: bengt.broberg@educ.goteborg.se

Mats Johansson - Lärare Studio & Live
E-post: mats.johansson@educ.goteborg.se

Mer information

Exempel på Schema