Foto: Marie Ullnert / Bildtext: Elev på frisörprogrammet i salongen.

Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på riktigt! Som lärlingselev är du mer än halva din gymnasietid på en arbetsplats. Här har du en utbildad handledare som tillsammans med våra lärare följer din utveckling. På Burgården har vi ett nära samarbete med branscherna vilket ger dig som lärling de bästa förutsättningarna att lyckas!

Din utbildning

Som elev på en lärlingsutbildning lär du dig yrket i verkligheten på en arbetsplats. Utbildningarna kombinerar teori och praktik och du blir en del av ett team på arbetsplatsen, vilket gör dig väl förberedd för kommande yrkesliv. Vissa praktiska och teoretiska moment läser du på skolan. För sammanhållningens skull läser lärlingseleverna i gemensamma lärlingsklasser när de har skolförlagd undervisning.

Lärlingsutbildningen innebär alltså inte att du går en annan utbildning, utan enbart att du lär dig i en annan miljö och på ett annat sätt.

Som lärlingselev är du på arbetsplatsen flera dagar i veckan och lär dig yrket med stöd av en yrkesverksam handledare. Din lärare besöker dig regelbundet på arbetsplatsen och du får visa din kunskap. Tillsammans utformar ni din utbildning på bästa sätt. De arbetsplatser som tar emot våra lärlingselever har genomför en handledarutbildning.

På arbetsplatsen

På arbetsplatsen gör du det mesta av din yrkesutbildning och din yrkeslärare har nära kontakt med din handledare på arbetsplatsen. Vi har ett väl upparbetat nätverk och ett nära samarbete med bransch och handledare. Det gör att planeringen av din utbildning blir väl integrerad mellan skola och arbetsplats. Tillsammans utformar ni din utbildning på bästa sätt.

Våra lärlingsutbildningar

Du kan läsa lärlingsutbildning på dessa yrkesprogram

Efter din utbildning

Har du en yrkesexamen och kan direkt börja jobba. Du har en bra kontakt med arbetslivet vilket ger dig en lyckad start i ditt kommande yrkesliv.

Högskoleförberedande

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet. Efter din utbildning har du därför kunskaper och valfrihet att börja jobba direkt eller fortsätta studera på högskolan, yrkeshögskolan eller folkhögskola.

Våra evenemang

På vår Facebooksida hittar du alla våra kommande evenemang.

Följ oss på Instagram

Här följer du Burgårdens elever och lärare och får en känsla för hur det är att läsa på Burgårdens gymnasium.

Frågor om programmet?

Välkommen att kontakta:

Martin Sävfors
Tillförordnad rektor på Lärlingsutbildning, Yrkesintroduktion
E-post: martin.savfors@educ.goteborg.se
Mobil: 072-501 28 25

Filippa Blom
Arbetslagsledare, Lärlingskoordinator
E-post: filippa.blom@educ.goteborg.se
Mobil: 0739 413 789