Foto: Pao Duell Bildtext: Två elever står tillsammans med sin lärare och kollar på en bildskärm i en ateljé.

Öppet hus

Är du nyfiken på hur det är att läsa ett program hos oss Burgårdens gymnasium? Då ska du besöka oss under öppet hus. Du kommer få träffa oss elever och lärare och får en känsla för hur det är att läsa på Burgården. Här hittar du mer information om när vi har öppet hus den här terminen. Vi elever och lärare ser fram emot att träffa dig för att visa dig vår skola och svara på dina frågor.

Datum för öppet hus

Måndag 28 februari 
Klockan: 17.00 19.00
Klicka på den här länken för att delta i Facebook evenemanget

Plats: Burgårdens gymnasium, Skånegatan 20
Spårvagnshållplats: Scandinavium

Detta gör vi för att minska risken för smittspridning under öppet hus

För att du ska kunna besöka oss på ett säkert sätt har vi planerat vårt öppet på ett sätt som minska risken för smittspridning. Här kan du läsa mer om hur vi genomför öppet hus.

Vi håller avstånd till varandra 
För att vi ska kunna begränsa antalet personer i samma lokal har vi spridit ut oss i våra klassrum och metodsalar.

Vi delar alltså upp programmen så att du som besökare kommer till programmet direkt utifrån istället för att gå genom huvudentrén. I vanliga fall brukar vi samla alla programmen i vår entréhall.

Varje program har fått en egen entré. Se kartan nedan för att se hur du hittar till de program du vill besöka. Längst ner på den här sidan hittar du en PDF version av kartan som du kan skriva ut och ta med dig till ditt besök. Vi lärare och elever kommer också dela ut kartan på plats. Vi finns på plats vid alla olika entréer för att hjälpa dig att hitta rätt. 


Vi använder munskydd
Du som besökare får ett munskydd som vi vill att du har på dig under ditt besök hos oss.


Träffa elever och lärare från programmen 

När du besöker oss under öppet hus kan du gå på presentationer hos programmen, kolla in våra metodsalar såsom djurhuset, ateljéerna, vård- och omsorgsprogrammets metodsal och stylist, frisör- och barberar salongerna.


Upptäck vad som intresserar dig och passa på att ta hjälp av våra elever, lärare och studie- och yrkesvägledare för att hitta rätt program för dig. Bästa sättet att ta reda på om en skola passar dig är såklart att besöka den. Vi ser fram emot att träffa dig.

Vill du få en påminnelse om öppet hus?

Om du vill påminnelse inför öppet hus kan du Sms:a oss på mobilnummer: 079-066 51 16

I meddelandet skriv du vilka öppna hus du vill bli påmind om.

Prova på att vara elev 

Klicka på den här länken för att göra en intresseanmälan för en prova på dag.

Efter att vi har tagit emot din intresseanmälan kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök. 

Du kan också gör en intresseanmälan för en prova på dag genom att skicka ett sms eller e-postmeddelande till oss. 

Berätta vad du heter och vilken dag du skulle vilja besöka oss. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig. 

E-postmeddelande: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 079-066 51 16


Besök vårt digitala öppet hus när du vill

Kicka på den här länken för att besök vårt digitala öppna hus på webbsidan Skoogle. Här finns filmer som visar dig hur det ser ut på skolan och intervjuer med elever som berättar varför de valt Burgården som sin gymnasieskola.


Du kan också boka ett digitalt besök för att prata med oss lärare och elever. Det gör du genom att skicka ett sms eller mejl till oss. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt digitala besök hos oss. 

E-postadress: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 079-066 51 16

Se hur det ser ut på Burgården i filmen om oss

Här träffar du elever som berättar varför de valt att gå på Burgården. Kolla in frisörerna, barberarnas och hår-och makeupstylisternas salonger, fashion designs ateljéer, djurvårdarnas djurhus, Barn och fritidsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och naturvetenskapsprogrammets nya fina lokaler.

Vård- och omsorgsprogrammet nya metodsalar

Nu har vi inrett våra nya, fina metodsalar för Vård- och omsorgsprogrammet. Hör av dig för att boka ett möte. Vård- och omsorgsprogrammet har flyttat hit till Burgårdens gymnasium från Katrinelundsgymnasiet.Plankarta över ingångar under öppet hus