Bildtext: Två personer med studentmössor. I bakgrunden ser vi en blå himmel. En av studenterna blåser i en visselpipa. Foto: Lo Birgersson

Studentavslutning

Äntligen! I ­­år blir studentfirandet som vanligt igen. Vi firar studenten den 31 maj. Familj, släkt och vänner är välkomna till vår skolgård för att fira med våra studenter när de springer ut.

Studenternas program för dagen

Fika och fotografering med klassen
Alla studenter samlas med sin klass och mentorer på morgonen. Exakt tid och plats för samlingen får studenterna från sin mentor.

Gemensam lunch i matsalen
Avslutning i aulan
Utspring på balkongen

Familj, släkt och vänner tar emot studenterna på skolgården

Tid och plats för utspringet 31 maj

Utspringet börjar klockan 13:00 och slutar runt klockan 13:40. Studenterna springer ut från balkongen som är mot skolgården. Familj, släkt och vänner samlas på skolgården för att ta emot studenterna. Innan klassen springer ut ropar vi ut vilken klass som det är som kommer springa ut.

Balkongen där eleverna springer ut


Skolgården där familj, släkt och vänner samlas

Förbjudet att dricka eller ta med sig alkohol till skolan

I skollagen står det att alkohol inte får drickas eller tas med in på skolans område. Om du som elev, tar med dig alkohol till skolan kommer vi lärare och personal på skolan ta den ifrån dig.

Vi förväntar oss att du som elev och gäst respekterar detta och att vi får en

trevlig studentavslutning som blir ett fint minne för livet.

Förbjudet att använda plastkonfetti

Det är förbjudet att använda plastkonfetti under studenten. Platskonfetti får inte användas på skolans område. Plastkonfetti räknas som nedskräpning och omfattas därför av ett förbud mot nedskräpning som står i miljöbalken.

Platskonfetti har i många år varit ett stort nedskräpningsproblem och stora mängder har använts just under studentfirandena. Platskonfetti är mycket svårt att städa upp när de hamnat på marken och i vattnet. Plastkonfetti leder också till skada på djur i vattendrag och havet och är en källa för spridning av mikroplast ut i miljön.

Tips till dig som familj, vän eller släkt är att istället använda såpbubblor, blomblad, flaggspel eller liknande.

Vi ser fram emot att fira våra studenter tillsammans er. Välkommen till Burgårdens studentfirande 2022.