Foto: Marie Ullnert

Om skolan

Vår skola är en myllrande värld med massor av inriktningar, människor och möten som kan leda till ett spännande jobb eller att plugga vidare. Burgården är skolan där yrkesdrömmar blir verklighet!

Verklighetsnära

Förutom det som händer i klassrummet kommer du att ha mycket praktik när du går hos oss. Att läsa till ett yrke som utförs exempelvis i en salong, på ett djursjukhus eller ett gym kräver att skolan har lokaler som fungerar för övningar som stämmer med verkligheten. Det har vi.

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet.

Utmärkande för våra lärare är att de är erfarna både som lärare och inom det yrke som de undervisar i. Det gör att kopplingen mellan skola och yrkesliv blir naturlig. Lärarna har förstås lärarexamen. De är engagerade och eleven står alltid i centrum.

Elevnära

Även om skolan är stor så lovar vi att se just dig för den du är och hjälpa dig framåt på det sätt som funkar för dig. Hos oss finns även specialpedagoger, kuratorer och skolsköterskor samt tillgång till psykolog som kan ge dig stöd om du skulle behöva.

Människonära

De yrken vi utbildar i handlar på ett eller annat sätt om att arbeta jobba nära människor. Oavsett om det är att jobba som frisör, barnskötare, personlig tränare, elevassistent eller hotellreceptionist.

Mer än bara utbildning

På Burgården finns mer än bara utbildning. Här finns verksamheter som är öppna för allmänheten. Hit kan du komma för att klippa dig, få manikyr eller sy upp en klänning hos våra hantverkselever.

Tillsammans är vi en levande skola med stort utbud och en spännande blandning av människor i alla åldrar.

Hjälp och stöd under utbildningen

Vi tror att alla elever kan nå längre med sin utbildning än vad de själva tror är möjligt. Därför har vi flera specialpedagoger, kuratorer och skolsköterskor på skolan. Vi har också tillgång till psykolog.

På vårt bibliotek kan du som elev låna böcker, läsa tidningar, få hjälp att hitta information till dina skolarbeten, spela schack och mycket mer. Alla dagar utom onsdagar erbjuds dessutom studiestöd av en matte- och naturkunskapslärarare.

Alla elever har tillgång till en egen bärbar dator under hela sin studietid.