Foto: Marie Ullnert Bildbeskrivning: En av eleverna på Fashion Design.

Om oss

Vad vill du göra under din gymnasietid? Om svaret är något kreativt och människonära så är Burgården gymnasiet för dig. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Burgården är skolan där yrkesdrömmar blir verklighet!

Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare, djurvårdare och väktare.
Vi jobbar med öppet sinne, stort hjärta och yrkesstolthet som smittar. Alla våra yrkesutbildningar kan du läsa som lärling. Hos oss finns också en särskild enhet för elever med diagnos inom autismspektrumtillstånd AST-enheten.

Verklighetsnära

Förutom det som händer i klassrummet kommer du att ha mycket praktik när du går hos oss. Att läsa till ett yrke som utförs exempelvis på ett sjukhus, äldreboende, i en salong eller på en förskola kräver att skolan har lokaler som fungerar för övningar som stämmer med verkligheten. Det har vi.

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet.

Utmärkande för våra lärare är att de är erfarna både som lärare och inom det yrke som de undervisar i. Det gör att kopplingen mellan skola och yrkesliv blir naturlig. Lärarna har förstås lärarexamen. De är engagerade och eleven står alltid i centrum.

Elevnära

Även om skolan är stor så lovar vi att se just dig för den du är och hjälpa dig framåt på det sätt som funkar för dig. Hos oss finns även specialpedagoger, kuratorer och skolsköterskor och tillgång till psykolog som kan ge dig stöd om du skulle behöva.

Människonära

De yrken vi utbildar i handlar på ett eller annat sätt om att arbeta jobba nära människor. Oavsett om det är att jobba som frisör, barnskötare, djurvårdare, makeupstylist, elevassistent eller undersköterska.  

Mer än bara utbildning

På Burgården finns mer än bara utbildning. Här finns verksamheter som är öppna för allmänheten. Hit kan du komma för att klippa dig, få manikyr eller sy upp en klänning hos våra elever på Hantverksprogrammet. 

Tillsammans är vi en levande skola med stort utbud och en spännande blandning av människor i alla åldrar.

Hjälp och stöd under utbildningen

Vi tror att alla elever kan nå längre med sin utbildning än vad de själva tror är möjligt. Därför har vi flera specialpedagoger, kuratorer och skolsköterskor på skolan. Vi har också tillgång till psykolog.

I vårt bibliotek kan du som elev låna böcker, läsa tidningar, få hjälp att hitta information till dina skolarbeten, spela schack och mycket mer. 

Alla elever har tillgång till en egen bärbar dator under hela sin studietid.

Filmen om oss på Burgårdens gymnasium

Är du nyfiken på hur det är att gå på Burgårdens gymnasium? Kolla in filmen och få en känsla för våra utbildningar!

Informationsblad om våra utbildningar