Vad tycker lärarna?


Här kan du läsa mer om vad lärarna säger om sina program och hur det är att var lärare på just Burgårdens gymnasium. Du får också tips på vad du som går i nian kan tänka på inför ditt val till gymnasiet.

Utmärkande för våra lärare är att de är erfarna både som lärare och inom det yrke som de undervisar i. Det gör att kopplingen mellan skola och yrkesliv blir naturlig. Lärarna har förstås lärarexamen. De är engagerade och eleven står alltid i centrum.

Petra utbildar framtidens frisörer

—Mina elever är fantastiska! Det är spännande att vara med på deras resa till att bli frisörer. När de börjar är många blyga. Sen utvecklas de till frisörer som ger bra service, hanterar färg och behärskar grundläggande klipptekniker. Säger Petra Schmid, frisörlärare på lärling.

Här kan du läsa hela intervjun med Petra.

Pia, yrkeslärare på Fashion design

— Jag tycker det är så roligt att arbeta med våra elever och lära dem  yrket. Vi arbetar dessutom i en kreativ miljö och det är inspirerande. Säger Pia Ottosson, yrkeslärare på Fashion design.

Här kan du läsa hela intervjun med Pia.     

Sandra, lärare i svenska och svenska som andra språk på Natur- och samhällsvetenskapsprogrammet 

— Det  bästa med att vara lärare för eleverna som går på Samhäll- och naturvetenskapsprogrammet är att det är en så härlig blandning av goa elever från olika delar av stan och med olika bakgrund. Säger Sandra Sakars Toresson, lärare i svenska och svenska som andraspråk.

Här kan du läsa hela intervjun med Sandra.

Åsa, Yrkeslärare i hundkunskap

—  Har du ett stort intresse för hundar och vill arbeta med hundar i framtiden har du hittat rätt! Här får du kunskap i att jobba med hund på professionell nivå, alltifrån trim till tjänstehund. Du får praktisk träning på hunddagis som vi samarbetar med. Du har också möjlighet att gå Svenska Brukshundklubbens utbildning till instruktör, säger Åsa Almgren, Yrkeslärare på inriktningen Djurvårdare - arbete inom hundbranschen​ på Naturbruksprogrammet, Djur. 

Charlotte, lärare i historia, religion och spanska är stolt över sina elever

— Det bästa med att vara lärare är att jag får följa eleverna en bit på resan mot deras drömmars mål. Kvittot jag får när jag ser att eleverna når sina mål är värt allt! Säger Charlotte Gustafsson, lärare i historia, religion och spanska på Samhäll och Natur.

Här kan du läsa hela intervjun med Charlotte.