Foto: Helena Hajdu-Rafis Syntolkat: 8 feb 10.00 - 14.30 Ateljén.

Designtävling på Fashion Design

Publicerad 12 februari 2019

Kreativitet, samarbetsförmåga och yrkesskicklighet sattes på prov när eleverna på Fashion Design tävlade i design.

 

Under 4 timmar kämpade eleverna på Fashion Design med årets designutmaning på temat natur. 
 

 

Slutprodukten bedömdes av  juryn som bestod av textil- och inredningsdesignern Ann-Marie Ingvarsson och underklädesdesignern Angelique Fihn. Juryn tittade på samarbete, tolkning av temat och hur väl paren utgått från modeskissen.


 

Vinnarna av Fashion Design designtävling blev Emelie Anduri och Luna Amsvartner!  7 mars deltar dem i Young Designers competition på Textil Design Center i Borås. Lycka till!


 

Följ Designtävlingen från start till mål på vår Instagramstory.  
Se mer bilder från tävlingen här

 

Syntolkning

"Designuppgiften. Ett, Tolka temat. Skriv ner en beskrivande text kring er design på temat. Två, Rita en modeskiss. Tre, Skapa er design på en docka."

“Juryns motivering: Den vinnande paret har inte bara skapat något vacker, utan också skapat eftertanke över ett  aktuellt tema. Presentation och tolkning av temat natur inspirerar! Paret har sett potentialen i ett svårt material och haft ett starkt samarbete. Deras slutprodukt är lik modeskissen.”

"Vinnarnas tolkning: ”Håll Sverige rent! Tygerna påminner oss om havet och nedskräpningen av havet. Det blå tygerna visar det harmoniska lugnet i vattnet medan  den orangea färgen  påminner om skräp och  föroreningar.”