Utbildningsminister Anna Ekström besökte Burgårdens gymnasium

Publicerad 27 september 2021

Vi pratade om Burgårdens samarbete med Skolverket inom projektet Samverkan bästa skola.

På Burgården besökte ministern Hantverksprogrammets inriktning Frisör där hon med elever och personal diskuterade trygghet och studiero samt hur vi ska ta hand om och utveckla våra yrkesprogram och yrkesdrömmar. ”Är du nöjd med din utbildning?” och ”Om du var utbildningsminister, vad skulle du ändra på då?”, var några av de frågor frisöreleverna fick av Anna Ekström. ”Mer frisörlektioner”, blev ett av svaren.

Anna Ekström nämnde de goda framtidsutsikterna på arbetsmarknaden för elever som valt ett yrkesprogram, och lade mycket fokus på yrkeslärarna och deras kompetens då de kommer från branschen.


Bildtext: Utbildningsministern Anna Ekström dricker en kopp te i Café Hörnan. 

Hur arrangeras ministerbesök?

Ett ministerbesök brukar oftast initieras den politiska vägen. Ministern hör av sig till sin eller sina partikamrater i berörd nämnd med en förfrågan om att få besöka en verksamhet som jobbar med det är man vill se, prata om eller diskutera. Nämndledamoten tar sedan kontakt med förvaltningsdirektören som i sin tur hör av sig till de verksamheter som kan komma i fråga.

  I detta fall bad utbildningsministern att få besöka en skola som arbetar med ”Samverkan bästa skola”, samt en som har El- och energiprogrammet, berättar Tomas Berndtsson.

Fillista