En person gör slingor i håret på en kund i salongen.

Vi samlade in 40 000 kronor till UNHCR som hjälper barn och familjer från Ukraina

Publicerad 26 april 2022

— Jag tycker det är viktigt att hjälpa barn och familjer på flykt undan kriget i Ukraina. Därför känns det superbra att vi har kunnat hjälpa till genom vår insamling, säger Elin Alhstrand som går i trean på Hantverksprogrammet, Frisör på Burgårdens gymnasium.

Insamlingen pågick under kundpasset i salongen på skolan onsdag den 30 mars till fredag den 1 april. Här tog eleverna emot sina inbokade kunder.

”Det var vår underbara lärare som kom på idén”

— Jag tror att många av våra kunder har tänkt att de skulle vill hjälpa till men kanske inte gjort det ännu. Nu gav vi dem en chans att göra det och samtidigt få en fin frisyr, Säger Tilda Eriksson som går i trean på Hantverksprogrammet, Frisör på Burgårdens gymnasium.


En elev plattar håret på en kund.

— Det var vår underbara lärare som kom på idén att vi kunde använda kundpassen för att samla in pengar till UNHCR, säger Elin.

Insamlingen pågick samtidigt som eleverna examinerades i sitt gymnasiearbete.

”Vi kände oss alla som stolta Burgårdare”

Eleverna skulle tillämpa allt det lär sig under sina tre år på Hantverksprogrammet, frisör, säger Annika Lundqvist frisörlärare på Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist.


En elev klipper håret på en kund i salongen. 

Eleverna hade själva bokat in sina kunder. Målet var att fylla alla tider och arbeta så likt en vanlig dag för en frisör på en salong.

— Att hjälpa andra i kombination med en kurs i skolan skapade mening, för oss alla, säger Annika. Vi kände oss alla som Stolta Burgårdare under dessa dagar, säger Annika.