Bildtext 1: Modellen för Zhobins sminkning. Modellen har en ögonsminking i regnbågens färger och silverstjärnor. Modellens vänstra ögonbryn är översminkat. Bildtext 2: Zhobin sitter på en stol i salongen.

Zhobin finalist i makeuptävlingen Silverpenseln


Publicerad 1 mars 2023

— Jag har hämtat inspiration från ”Black lives matter” och Pride eftersom det är viktigt för mig. Min sminkning är mer än bara en sminkning, den speglar den jag är och vad jag står för, säger Zhobin som går i tvåan på Hår- och makeupstylist.

Silverpenseln är en makeupstävling som anordnas av Färg makeup & Academy och är för skolor som är partners med makeupmarket Färg.

Zhobin var en av det två tävlande från Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet som gick vidare till final i  i Stockholm. Temat i år var, "Diversity meets creativity”.

Zhobins motivering bakom sminkingen 

”Min sminkning tog inspiration från ”Black lives matter” och Pride då jag finner det viktigast för mig! Black lifes matter (BLM) vill jag lyfta då det är black history month och eftersom svarta inte alltid blir inkluderade inom sminkvärlden!

Priderörelsen brinner jag starkt för då jag själv är med i det communityt och även för att killar inte alltid tas på allvar inom sminkvärlden (jag själv känner att jag blivit orättvist behandlad när jag sökte praktikplats förra året)."

Tävlingen Silverpenslen 

Klicka på den här länken för att läsa mer om tävlingen Silverpenseln.