Foto: Helena Hajdu-Rafis / Bildtext: Porträtt på Julia och Talvin från A non smoking generation framför skolans väggmålning.

A Non Smoking Generation föreläste för alla elever på Burgården!

Publicerad 17 oktober 2019

Med sin inspirerande föreläsning Tobaksbarn- ”50 kr och barnarbete på köpet" fick vi kunskap i hur man genom att avstå från tobak bidra till en hållbar utveckling och mänskliga rättigheter!


Julia och Talvin från A Non Smoking Generation körde sin grymt viktiga föreläsning: Tobaksbarn- ”50 kr och barnarbete på köpet” Syfte är att öka medvetenheten och kunskapen om tobaksindustrins långtgående globala konsekvenser som barnarbete, fattigdom, bristande jämställdhet och miljöförstöring. Kunskapen ska i sin tur skapa engagemang och motivation för att stärka valet att avstå från tobakskonsumtion.

Bildtext: Föreläsarna från A non Smoking Generation står på scenen och föreläser inför eleverna.

"Ofta får vi höra hur viktigt de tycker det är att vi lyfter perspektiv som kanske inte är de mest välkända argumenten, som till exempel att barn som arbetar på tobaksfält får i sig lika mycket nikotin som om de rökte 50 cigg/dag, eller att mängden regnskog som skövlas för att få plats för tobaksplantage motsvarar 286 000 fotbollsplaner varje år."


Om A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation är en fristående, ideell organisation som arbetar för att färre unga ska börja använda tobak. Vi inspirerar, informerar och engagerar barn, ungdomar och vuxna för att skapa förutsättningar för unga att själva välja ett tobaksfritt liv.

Koll in filmen "DU BESTÄMMER SJÄLV - A Non Smoking Generation"
här!