Augustprisvinnaren Jessica Schiefauer gör författarbesök!

Publicerad 9 april 2019

Elevpanelen var på plats med alla sina frågor!

Inför författarbesöket hade eleverna läst,"När hundarna kommer” och ”Pojkarna” och var beredda med alla sina frågor till Jessica Schiefauer


 

- Varför skriver du böcker för unga?
"Jag skriver inte ungdomsböcker jag skriver böcker om ungdomar för människor, för alla åldrar. Jag skriver om det jag vill undersöka och som på något sätt kan ge mig något! Mitt kärnintresse är vändpunkter. Som att växa upp och sluta att vara barn. Jag vill aldrig fastna i en genrer, varje berättelse söker sin genre!"

- Hur väljer du ditt språk?
”Berättelsen väljer sitt språk! Jag måste vänta och lyssna in vilket språk berättelsen har och ska skrivas på! Det tar ganska lång tid innan det visar sig!"

Pojkarna
I den här romanen är genusfrågan det viktiga ämnet. Kim och hennes vänner får utstå sexuella kränkningar på dagarna i skolan. En natt dricker de en särskild blommas nektar. Då öppnas en helt ny värld, mannens värld! Jessica fick 2011 Augustpriset för boken.

När hundarna kommer
Isak och Ester träffas under en fest. Vi läser om deras första fantastiska kärlek. Isaks 15-årige lillebror Anton, har hamnat i dåligt sällskap. Romanen är en fantastisk roman med lysande personskildringar. Boken gav såklart Jessica Augustpriset 2015.