Bildtext: Eleverna Tim och Miski står på varsin sida om sin kreation. Kreationen är en klänning som är i svart och röda tyger. På klänningen finns fastsydda gosedjur

Vi kom trea i designtävlingen young designers competition

Publicerad 9 maj 2022

— Jag är väldigt nöjd med resultatet! Jag trodde absolut inte att vi skulle komma på tredje plats. Vår kreation var medvetet ful, ondskefull och lite konstig, säger Miski Hassan som går i årskurs tre på Fashion design, Hantverksprogrammet.

Designtävlingen

Young designers competition är SM i design för gymnasieskolor. Alla gymnasieskolor som har programmen modedesign får delta i tävlingen.  

I år var tävlingen var på Vackstanas gymnasiet i Södertälje Tävlande för Burgårdens gymnasium var Miski Hassan och Tim Ivarsson.


—  Det var första gången jag tävlade i design, säger Miski. Jag var nervös i början, men efter att jag och Tim hade kommit i gång kändes det som att vi kunde göra något riktigt bra tillsammans och det gjorde vi!

Uppgiften: Skapa design inspirerande av surrealismen

Utifrån temat ”surrealism” skapade Tim och Miski en drapering på en docka. 

—  Jag trodde inte att vi skulle lyckas samarbeta så bra som vi faktiskt gjorde. Jag tänkte att vi inte skulle förstå varandra, men så blev det inte. Tim var jättelugn, det är han alltid, men just den här tävlingsdagen var det en extra bra egenskap. Vi lyssnade på varandras idéer och slog ihop dem! De tog oss till tredje plats i tävlingen, Vi är jättestolta över det.

Beskrivningen av vår kreation

Den här tvångströjan symboliserar alla som sitter fast i sig själva och även alla djuren som är trasiga och fast i själen på plagget. Detta är en ful, trasig och grotesk skapelse med ett utseende bortom denna värld, med en twist nedtill från de gamla stora kjolarnas tid.

Läs mer om Fashion design på Hantverksprogrammet 

Blev du nyfiken på Fashion design på Hantverksprogrammet kul! Klicka på den här länken för att läsa mer om hur det är att gå på Fashion design.