Bildtext: Elever står på balkongen och viftar med olika flaggor. En elev håller en flagga runt sig hon har på sig en studentmössa.

Stolta Burgårdare har tagit studenten!

Publicerad 9 juni 2022

— Äntligen! Efter tre år med många skratt och minnen fick vi ta studenten, säger Filippa från naturbruksprogrammet, NB19. Jag är så glad att jag fick ta den med dessa härliga människor. Det blev mycket tårar men också mycket skratt.

— Att kämpa hårt och nå sitt mål är en underbar känsla. Alla våra studenter är smarta, vackra och framför allt är dem alla viktiga, säger Jenny Larsson verksamhetschef på Burgårdens gymnasium.

En elev som har tagit studenten och är på väg ner från balkongen till familj, släkt och vänner på skolgården. 

Jag önskar att du som student är stolt, riktigt stolt över det du har lyckats nå. Stolt över att du kom hela vägen till examen, eller så långt du kämpade dig till att komma på den väg som är din. Lycka till i framtiden alla stolta Burgårdare.


Studenter i korridoren i skolan. 

 Stolta lärare

Anne-Li, mentor för Naturbruksprogrammets treor

Vi är så gränslöst stolta över våra elever som kämpat sig igenom tre år hos oss. De är proffsiga på alla sätt och kommer bli en strålande tillgång var de än hamnar i arbetslivet, säger Anne-Li, mentor för Naturbruksprogrammets treor.

Eleverna i klassen NB19 på Naturbruksprogrammet, Djur utanför Burgårdens gymnasium på studentdagen

Sara yrkeslärare och mentor på Hår- och makeupstylist

— Studenten var en glad dag med mycket känslor, kramar och tårar (glädjetårar)säger Sara yrkeslärare och mentor på Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist.


Sara, ger en ros till en elev i klassrummet. 

Patrik, lärare och mentor för Barn- och fritidsprogrammet 19A

— När Barn- och fritidsprogrammet 19A tog studenten kunde jag inte känna annat än stolthet som lärare och mentor, säger Patrik. Ni har under era tre år här blivit gladare, trevligare och smartare.Patrik lärare och mentor för Barn- och fritidsprogrammet BF19A.

Vi pratade yrkesdrömmar med Radio P4 Göteborg

Göra lumpen och jobba med giftormar i Australien är några av våra yrkesdrömmar. Klicka på den här länken för att lyssna på inslaget.


Hannah Skoglund, Benjamin Norberg och Ebba Backhaus Kellagher tar studenten från  Naturbruksprogrammet, Djur på Burgårdens gymnasium. Foto: Jennie Karlberg/Sveriges Radio

Göteborgs posten fotade vårt utspring

Klicka på den här länken för att kolla på bilder och en film från utspringet.


Kolla på bilder från studentfirandet i våra sociala medier 

Burgårdens Facebook
Klicka på den här länken för att se alla bilder från studenten på vår Facebooksida.


En elev från Barn- och fritidsprogrammet på skolgården efter utspringet. Runt halsen hänger gosedjur och en blomkrans. Eleven håller en flagga runt sig 

Burgårdens Instagram  
Klicka på den här länken för att se höjdpunkter från studenten på vår Instagram.

En elev lockar håret på en annan elev i salongen på Burgården under studentfirandet.