Bildtext 1: Yusur AI- Mohamedi står framför en vägg med teckningar. I bokhyllan bakom ser vi skolmaterial. Bildtext 1: Yusur AI- Mohamedi sitter vid en bänk i ett klassrum, bredvid står en lärare.

Yusur ska bli lärare

Publicerad 25 april 2022

— Jag har alltid velat jobba som lärare, Jag hade själv ganska dåliga lärare i grundskolan och vill därför bli den läraren jag själv hade behövt, säger Yusur AI- Mohamedi som går i trean på Barn- och fritidsprogrammets inriktning Barnskötare och elevassistent.

Just nu gör jag praktik på Katolska skolan av Notre Dame. Det är här jag kommer att göra mitt gymnasiearbete. Då kommer jag ta över vår handledares arbete under några dagar. Det blir själva ”examinationen”. Jag har planerat aktiviteter som jag kommer genomföra för att visa att jag är redo för mitt yrke.

Vad har du lärt dig?
Jag har lärt mig hur jag ska bemöta barn med svårigheter och hur jag ska reagera när det blir bråk eller om något barn blir ledsen.

Vad tycker du om din utbildning?
Jag tycker om min utbildning, jag har lärt mig sig så mycket! Till exempel om hur barn utvecklas och om olika funktionsnedsättningar.

Hur är dina lärare?
Ska jag vara helt ärlig? Mina lärare är riktigt bra! De har hjälpt mig så mycket och bryr sig verkligen!

Vad är ditt tips till niorna ska välja gymnasium?
Stressa inte, ta det lugnt och välj den skolan och program som du verkligen vill gå.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet 

Blev du nyfiken på Barn- och fritidsprogrammets inriktning Barnskötare och elevassistent, kul! Klicka på den här länken för att läsa mer om hur det är att läsa till barnskötare och elevassistent.

Se film om Barn- och fritidsprogrammet

Effrosyni, Hilal, Oliwia och Alex berättar hur det är att läsa på Barn- och fritidsprogrammet


Prova på att vara elev på Barn- och fritidsprogrammet

Klicka på den här länken för att göra en intresseanmälan för en prova på dag.Efter att vi har tagit emot din intresseanmälan kommer vi höra av oss till dig för att bestämma en tid för ditt besök. 

Du kan också gör en intresseanmälan för en prova på dag genom att skicka ett sms eller e-postmeddelande till oss. 

Berätta vad du heter och vilken dag du skulle vilja besöka oss. Efter att vi har tagit emot ditt meddelande kommer vi höra av oss till dig. 

E-postmeddelande: info.burgarden@educ.goteborg.se
Mobilnummer: 079-066 51 16