Foto: Daniel Bildtext ett: Daniel inomhus i en affär. I Bakgrunden syns väskor. Bildtext två: Närbild på ett ögonlock som har ögonskugga i olika färger.

Daniel vill bygga upp ett eget skönhetsföretag

Publicerad 10 maj 2021

— Min absolut största dröm är skapa produkter som ska passa alla, oavsett ålder eller kön. Säger Daniel som läser till Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet.

Varför valde du Hår- och makeupstylist?
Eftersom jag alltid har haft ett stort intresse för hår och makeup, men också för att jag älskar att få vara kreativ och arbeta praktiskt.

Vad tycker du om din utbildning?
Rolig och lärorik. Men det är inte lätt, det är mycket praktiskt och en del teori. Om du har ett intresse för hår-och makeup kommer du klara dig galant!

Vad är det viktigaste du har lärt dig hittills?
Var ALDRIG rädd för att göra misstag!
Våga göra misstag och lär dig från det, allt måste inte se perfekt ut. Tekniken först, sedan utseende!

Vad är det roligaste du gjort på programmet hittills?
En Vikingsuppgift, där vi i klassen fick skapa egna karaktär inspirerad av en serie med vikingar eller utifrån egna bilder. Allt från hår, makeup, kläder, accessoarer och personligheter!

Var gör du din praktik?
Jag praktiserar på Åhléns i Allum. Fantastisk personal och roliga arbetsuppgifter. Jag får till exempel öva på att bemöta kunder, vilket är superviktigt. Jag lär mig också mer om olika produkter. De har ett blandat sortiment vilket gör att jag får vara på olika delar i butiken, jag är mest på skönhetsavdelningen.

Hur är lärarna?
Våra lärare lägger ner mycket tid på vår utbildning. Lärarna tar sin tid att hjälpa oss att förstå uppgifter och praktiska moment. De ger råd och visar tekniker som kan underlätta just en specifik håruppsättning eller en makeup look.

Vad är ditt tips till niorna som ska göra ett gymnasieval?
Följ din egen väg, strunta i vad andra tycker att du ska välja. Välj ett program som DU har ett intresse för! Brinner du för hår och makeup, känner du att det är något som du vill utbilda dig till? Då ska du definitivt söka in till Burgården för Hår- och makeupstylist!

Läs mer om Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet 

Klicka på den här länken för att läsa mer om Hår- och makeupstylist.