Bildtext: En elev och en lärare står mitt emot varandra över ett undersökningsbord och pratar med varandra. På bordet ligger en låsastass, ovanför hänger en påse låtsasblod.

Alvas yrkesdröm är att bli veterinär


Publicerad 16 februari 2022

— Jag valde Naturbruksprogrammet, Djur eftersom jag kunde läsa högskoleförberedande kurser samtidigt som jag fick arbeta både praktiskt och teoretiskt i yrkeskurserna, säger Alva.

Jag har alltid haft hundar runtomkring mig och har alltid haft ett väldigt stort intresse kring olika djur, därför kändes Naturbruksprogrammet, Djur och inriktningen Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård? som ett självklart val!


Eftersom jag vill arbeta inom sjukvården med djur passade inriktningen mig väldigt bra. Under vår utbildning får vi de grundläggande kunskaperna inom dessa yrken. Nu i efterhand är jag väldigt glad över mitt val! Jag har lärt mig och fortsätter lära mig otroligt mycket inom området.


Vilken kurs har varit den roligaste och vad gjorde ni då?
Den roligaste kursen just nu är Djurhälsa 2. Där arbetar vi både mycket praktisk och teoretisk vilket är väldigt kul. Jag lär mig om hur djuren fungerar, anatomi, rörelseapparat, hjärtat, cirkulation, röntgen, kanyler och hur man sätter perifer venkateter.


Hur är dina lärare? 
Mina lärare är fantastiska! De lägger ner mycket tid på varje elev och är väldigt engagerade i att alla ska lyckas med sina studier. De stöttar och hjälper till när det behövs och är väldigt förstående.


Vad är ditt tips till niorna som ska välja gymnasium?
Besök olika gymnasieskolor som har det programmet som du är intresserad av. Prata med både elever och lärare, och ställ dom frågor som du vill ha svar på.

Läs mer om Naturbruksprogrammet, Djur

Låter Naturbruksprogrammet, Djur och inriktningen Djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård? Klicka på den här länken för att läsa mer om inriktningen.

Följ oss i sociala medier 

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook

Följ oss på Youtube