Foto: Henning Setterberg Bildtext: Henning pratar med elever.

Henning lär sina elever att bli en del av yrkesrollen för sitt valda yrke

Publicerad 23 april 2021

— Jag är stolt över vårt program och våra elever. Därför vill vi att du som söker till oss ska känna den positiva energi och ta vara på all kunskap som du kan använda dig av i ditt framtida yrkesliv. Säger, Henning Setterberg, lärare i Samhällskunskap, Pedagogik och Pedagogiskt arbete.

—  Det bästa med att vara lärare på Barn- och fritidsprogrammet är den energi som skapas tillsammans med eleverna. Att alltid få ett glatt ”Hej!” när man går igenom korridorerna, eller i Caféet. Att ha elever som vill prata med en och visa vilka dem är. Säger, Henning.

Henning, vem passar programmet Barn- och fritidsprogrammet för?

—  Dig som brinner för att arbeta med unga människor. Mångfald är en styrka och kraft i våra yrken. I och med att människor är olika behöver vi som arbetar med dem vara olika.

Jag är stolt över vårt program och våra elever. Därför vill vi att du som söker till oss ska känna den positiva energin och ta vara på all kunskap som du senare kan använda dig av i ditt framtida yrkesliv.

Hur är Barn- och fritidsprogrammets lokaler?

—  Vi har nyrenoverade fina lokaler som ligger nära vårt café och utomhusmiljö runt om.

Vad lär du dina elever?

—  Jag lär mina elever att bli en del av yrkesrollen för sitt valda yrke och ta plats i samhället som medborgare. Du behöver vara beredd på att lära dig både teoretiskt och praktiskt.

Vad gör dina elever idag?

—  Idag arbetar de flesta av mina elever på en förskola eller på en skola. Några har valt att studera vidare till lärare. Det är roligt att se elevernas resa från att vara våra elever, till att bli våra kollegor.

Vad är ditt tips till niorna som ska välja gymnasiet?

—  Välj med hjärtat och ta reda på den information som du kan inför ditt val. Läs på nätet, hemsidan, sociala medier och besök mässor och öppet hus. Våga fråga om hjälp.

Om du vill och är beredd att ta ansvar för dina studier, ska vi göra det vi kan för att stötta dig igenom till en examen. Välkommen till oss!