Bildtext: En person står framför en förskola utomhus. Personen har på sig en röd jacka. På Jackan står det "Göteborgs Stad".

Elin drömmer om att jobba som politiker eller inom Försvarsmakten


Publicerad 29 mars 2022

— Jag valde att läsa barnskötare som lärling eftersom jag får en enorm mängd erfarenhet av det riktiga arbetslivet redan innan studenten eftersom vi är halva vår gymnasietid på en arbetsplats, säger Elin.

Vilka är det roligaste ämnena?

Det roligaste hittills var när vi gick igenom barns utveckling. Då fick vi observera barnen på vår praktikplats (arbetsplats förlagt lärande).

Hur är dina lärare?

Mina lärare är helt fantastiska! De stöttar oss och finns alltid där när vi behöver hjälp. De vill alltid se oss lyckas och stöttar oss alltid om vi ligger efter i något.

Var har du haft praktik?

På en förskola där jag jobbar med yngre barn. Det jag får göra på praktiken är att leka med barnen, byta blöjor, servera mat och trösta dem om de är ledsna. Jag hjälper barnen att utvecklas på olika sätt och möter föräldrarna. Jag har också uppgifter från skolan att göra på förskolan.

Vad tycker du är bra med Burgården?

Jag tycker att det är toppen på Burgården, lokalerna är fina och lärarna är duktiga på vad de gör. Läget är bra och Burgårdenselevkår gör väldigt mycket bra för oss elever.

Vad är ditt tips till niorna ska välja gymnasium?

  • Välj vad du vill, inte vad dina föräldrar eller vänner vill.
  • Gå på många öppna hus och ha ett öppet sinne!
  • Kom ihåg att gymnasievalet inte är det viktigaste i världen! Det går att byta program eller skola om du inte är nöjd och det går att byta yrkesväg även efter studenten.

Läs mer om lärlingsutbildningen 

Blev du nyfiken på lärlingsutbildningen, kul! Klicka på den här länken för att läsa mer om hur det är att läsa barnskötare som lärling.