Foto: Melissa Melissa Yüksel Bildtext 1: Zhobin sitter på en stol i makeupsalen på skolan. Bildtext bild 2 och 3: Sminkningen på en modell. Se text nedan för beskrivning av sminkning,

Zhobin kom trea i makeuptävlingen Silverpenseln

Publicerad 28 mars 2023

— När de sa mitt namn blev ja jätteglad, än idag känns det stort och overkligt att jag tog hem tredjeplatsen säger Zhobin.

Idén bakom sminkningen

I sin sminkning har Zhobin hämtat inspiration från ”Black lives matter” och Priderörelsen. Två rörelser han själv är en del av och vill synliggöra genom sitt bidrag till makeupmärket Färgs tävling Silverpenseln.

— Det var viktigt för mig att viktigt för mig att lyfta Black lifes matter (BLM) eftersom det är black history month och svarta inte alltid blir inkluderade inom sminkvärlden, säger Zhobin.

— Black Lives Matter rörelsen står mig dessutom nära hjärtat då jag är en del av den och dansar en kultur från Afrika och Jamaica, därför tycker jag att de är jätteviktigt att ge tillbaka till den kultur jag tar ifrån. Med stjärnorna ville jag visa alla baser, alltså vilken färg du än har på huden är du en stjärna. Kronan är för att visa att hon är en jättevacker svart kvinna, säger Zhobin.

Följ Zhobins i sociala medier under tävlingen

Se bilder och filmer från tävlingen på Burgårdens Instagram
Klicka på den här länken för att se höjdpunkter på Instagram inför, under och efter
tävlingen.

Se bilder och filmer från tävlingen på Burgårdens TikTok
Klicka på den här länken för att se mer höjdpunkter från tävlingen på vår TikTok kanal.