Våra elever berättar

På Bräckegymnasiets introduktionsprogram bygger vi framtidstro. Möt några av våra elever som berättar om sina framtidsdrömmar.

Fatima:

”När jag blir äldre vill jag våga göra nya saker som jag aldrig vågat göra tidigare, som att hoppa fallskärm. Jag vill också lära mig att säga nej när någon ber mig göra saker jag egentligen inte vill. Idag så skäms jag över att säga nej och säger ja istället. Det är dumt, för man kan lätt bli utnyttjad. Nu är jag en studerande tjej, och i framtiden vill jag bli byggnadsingenjör. Jag har börjat i en skola där lärarna försöker hjälpa mig att lyckas”.

Foto: Peter Malmstedt

Benjamin:

"Min dröm har alltid varit bilar. Jag har älskat bilar sen den dagen jag föddes. Bilar har alltid varit min hobby och Fast and Furious-filmerna är några av mina favoritfilmer. Jag kollar alltid på youtube, hur bilar tävlar och sånt. Jag hänger alltid med pappa när han ska fixa sina bilar. Det är något med bilar som lugnar ner mig. Min dröm är att jobba så mycket jag kan under två-tre år efter jag har tagit studenten. Jag vill spara pengar och öppna en bilfirma. Porsche panamera är min drömbil”.

Foto: Peter Malmstedt

Rade:

”Jag älskar att DJ:a! Det är det roligaste jag gjort. Jag tror att folk uppfattar mig som en snäll och rolig person som har en framtid inom DJ. I mitt DJ-rum i Kortedala tränar jag och blir bättre och bättre. När jag kommer in där så känner jag mig hemma. Det är en obeskrivlig skön känsla och när jag börjar DJ:a då glömmer jag allt annat”.

Foto: Peter Malmstedt

Hayman:

”Parkouren hjälper mig att utveckla min kroppskontroll och stärker mina muskler. När jag är på Stampede känner jag att jag passar in och de människor som är där förstår vad jag håller på med. Min familj och släkt tycker att jag borde spela fotboll som alla andra, men jag bryr mig inte så mycket om vad alla andra gör. På Stampede hjälps vi åt och försöker hitta på nya tekniker att klara olika hinder. När jag tränar där så mår jag bättre. Jag blir trevlig, social och gladare efter varje träningspass. Jag känner mig helt enkelt bekväm på den här platsen”.

Foto: Peter Malmstedt